Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

29 септември, 2012

Кокосово-шоколадов чийзкейк -Катерина


1 пакет и половина Weetabix Chocolate /шоколадови овесени трици/
3 кутии по 300 гр крема сирене /аз използвах PHILADELPHIA/
1 кутия неподсладено кондензирано мляко
1 пакет и половина кокосови стърготини
1 шоколадов кувертюр
1 пакетче желатин (за 500 гр)
2 ванилии
2 с.л. маргарин
2 с.л. мед
1 ч.ч. вода (може и повече да поеме)
капсула есенция `ром`
диетичен течен подсладител
1 бял шоколад (за кокосовите топчета)

Начин на приготвяне:

Шоколадовите трици натрошаваме в купа и ги объркваме хубаво със маргарина, водата в която предварително сме разтворили меда и есенцията (трябва да стане гъста каша). Разстиламе в тавата и печем за около 20 минути във фурната на 200 градуса. Докато се пече блата в тенджерка изсипваме кондензираното мляко и пакета кокосови стърготини, и варим до сгъстяване. Оставяме да изстине. Изваждаме блата от фурната, и оставяме също да изстине. В друга купа разбиваме хубаво крема сиренето и течният подсладител (тук зависи колко сладък искате да е крема, аз сложих около 2 мерителни капачки подсладител). Изстиналата кокосова смес добавяме към крем сиренето и разбъркваме хубаво с лъжица. Най-накрая към крема добавяме и предварително разтвореният желатин. Готовият крем изспиваме върху блата и слагаме във хладилника да се стегне. След като постегне крема разтапяме на водна баня кувертюрата с малко прясно мляко. Изсипваме шоколада върху крема и връщаме отново във хладилника.
За кокосовите топчета разтапяме на водна баня белият шоколад и объркаваме хубаво с около половин пакетче кокосови стърготини. Оформяме на топчета с които украсяваме чийзкейка.

16 септември, 2012

Сладкиш с крем сирене и сини сливи





3 яйца
140 гр. меко масло
200 гр. ч.ч. захар
200 гр.. брашно
1 препълнена ч.л. бакпулвер
ванилия
300-400гр. сливи, нарязани на парченца
За крема
1 яйце
220гр. извара или друго крем сирене/при мене PHILADELPHIA/
1ч.л. ванилия
3 с.л. пудра захар

Разбиваме яйцата със захарта,прибавяме маслото или маргарина,брашното с бакпулвера и ванилията.
В друг отделен съд разбиваме крем сиренето с яйцето,захарта и ванилията.
В подходяща форма изсипваме половината от сместта и върху него на купчинки слагаме от крем сиренето,нареждаме сливите,и пак с помощта на лъжица правим разхвърляни купички от тесто и смес от крем сирене.Най отгоре нареждаме останалите парченца от сини сливи и печем на 180 градуса.
Източник

13 септември, 2012

Лазаня с тиквички




9 сухи кори за лазаня,които не се бланшират предварително
1 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
6 средни тиквички
2 скилидки чесън
450 г извара или Рикота
2 яйца
копър
100 г настърган Пармезан или Балкан
30-40 г пресен босилек
350 г готов доматен сос за спагети
сол и смлян черен пипер на вкус

Тиквичките се настъргн(ват на едро ренде и после се изцеждат хубаво.В голям тиган се сгорещява мазнинатаПрибавят се лукът и чесънът.
Запържват се до омекване и златист цвят.
Добавят се тиквичките и се пържат 3-4 минути.
Прибавят се 250 г Рикота (извара), 75 г сирене Пармезан (Балкан), босилек, сол и черен пипер.
Всичко се разбърква.
Отделно в друга купа се разбиват яйцата и се прибавят 200 г Рикота (извара).
Сместа се разбърква до еднородно състояние.
В правоъгълна форма се поставя 1/3 от доматения сос.
Отгоре се нареждат 3 листа паста, така че леко да се застъпват.
Покриват се с 1/2 от сместа с тиквичките.
Отново се залива с 1/3 от доматения сос, 3 листа паста и 1/2 от тиквичките.
Пак 1/3 от доматения сос и 3 листа паста.
Накрая се изсипва изварената смес и се поръсва с останалото настъргано сирене.
Лазанята с тиквички се пече 20-30 минути.
Източник

08 септември, 2012

Торта със сини сливи




175 грама масло
250 грама брашно
5 яйца
1 чаена чаша начукани орехи
пудра захар
1 чаена чаша сини сливи
1 чаена лъжица галета
ванилия,ромова есенция

Разбива се размекнатото масло с 3 супени лъжици пудра захар,прибавят се 4
жълтъка+1 цяло яйце.Разбиваме хубаво и прибавяме орехите и брашното.В тортена форма изсипваме тази маслена смес и нареждаме сливите с дъното нагоре.
Разбиваме 4 белтъка на пяна прибавяме 1 чаена чаша пудра захар,разбиваме хубаво и прибавяме галетата с ромовата есенция.
Изсипваме върху сливите и печем до готовност.

Източник

02 септември, 2012

Редено с кайма



500 г кайма
2 глави лук
1 патладжан
1 тиквичка
2 средни картофа
1 морков
сол,аз слагам и малко Пикантина
черен пипер
червен пипер
кимион
лют червен пипер
магданоз
1 малък домат, настърган
2-3 с.л. олио
1 филия бял хляб за каймата
1 яйце

Предварително приготвям каймата като за кюфтета.В подходяща купа слагам каймата чуквам яйцето и прибавям подправки според вкуса.Прибавям и накиснатата филия в малко прясно мляко.Обърквам си каймата и правя кюфтета,оставям ги настрана .Нарязвам патладжана, тиквичката и картофите на шайби.Пристъпваме към подреждането на ястието.В оригиналната рецепта се готви в пръстен гювеч но аз го направих в йенска тавичка.Подреждаме в изправен ред парче патладжан,парче тиквичка,парче картоф, аз наредих и нарязан на шайби червен лук,и кюфте.Така подреждаме докато свършат продуктите.Наръсваме с олио и заливаме с много малко вода,защото зеленчуците ще си пуснат водата.Завива се с алуминиево фолио и се пече докато всички зеленчуци омекнат.

Източник