Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

31 юли, 2014

Καλαμαρακια στιφαδο /Калмари стифадо /



100 мл олио или зехтин
10-12 малки лукчета кромид
1 чаена чаша бяло вино
2 домата
1 кг калмари
1 супена лъжица доматено пюре
2 листенца дафинов лист
1 чаена лъжица сол
чер пипер
лимонов сок,
1 пръчка канела
1 чаена чаша водап
Изчистваме добре калмарите,като ги поливаме с лимонов сок.В подходяща тенджерка слагаме олио или зехтин и запържваме лукът.Прибавяме виното,солта,дафиновият лист,канелата.Добавяме и настърганите домати.Прибамя се и 1 чаша вода и доматеното пюре. След като поври малко тази смес,прибавяме калмарите и оставяме да се вари до готовност.

19 юли, 2014

Сьомга на фурна със зеленчуци и пюре от хумус




Предварително се маринова няколко часа преди приготвяне с малко бяло вино около 50 мл,соев сос-20 мл,чер пипер микс,Универсална подправка Микадо от Лидъл,и около 20 мр лимонов сок.След това се поставя в подходяща тавичка заедно с марината като на дъното сме поставили 4-5 супени лъжици хумус върху който е поставено филето,полива се с малко зехтин или олио и се пече,не повече от 30 минути.
Забележка:При мене хумусът е готов купен от арабски магазин

06 юли, 2014

Бриоши с течен шоколад




600г бяло брашно
250мл топло мляко
20г прясна мая
90г захар
90г меко краве масло
2 яйца+ 1 жълтък за намазване
есенция ванилия
1 жълтък+малко мляко за намазване
течен шоколад за пълнеж

Поставят се продуктите в домашната хлебопекарна в съответният ред.Пуска се на програма за месене и втасване.След като свърши програмата се изважда тестото,разточва се на тънка кора и с помощта на чаша се изрязват кръгчета.В подходяща тавичка за мъфини се поставят по 3 кръгчета намазани с течен шоколад,със сгъвката  надолу/ Пълнежа може да бъде локум,парченца шоколад,плодове /.Изчаква се да втасат втори път,намазват се със жълтък и малко олио.Печем до готовност,до порозовяване