Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

31 август, 2009

Пилешки дробчета на фурна


700 гр. пилешки дробчета,
2 големи глави кромид лук,
1 голям морков,
300 гр. гъби
1-2 чушки,
½ кафена чашка вино,
1-2 с.л. соев сос
черен пипер, червен пипер, подправка за пиле или къри, чубрица,
2-3 с.л. доматено пюре, връзка магданоз, 1-2 скилидки чесън,олио

Пилешките дробчета се почистват добре и се изкисват за малко във вода и оцет.След това ги слагаме в тенджерка и завираме само докато се получи пяна и я отпеним.Изцеждаме водата и в подходяща тавичка слагаме всички зеленчуци нарязани на ивички,соевият сос,подправките и бялото вино и запичаме.По желаниеотгореможе да настържем кашкавал и дза запечем

26 август, 2009

Торта с кисело мляко


По рецепта от форума на "Бг-мама"

3 пакетчета бисквити Петит
3 кофички кисело мляко
маргарин 250 гр.
1 1/2 ч.чаша захар
2 ч.чаша брашно
4-5ванилии или някаква друга есенция
Млякото със захарта и брашното се кипва на котлона докато се сгъсти.(бърка се непрекъснато за да не загори).След като се свали от огъня крема,изчаква се малко да изстине итогава се добавя маслото или маргарина.След това се прибавят ванилиите и се реди пласт бисквити,пласт крем.Отгоре загарнитураможе да настържете шоколад или орехи натрошени.

П.П-В крема също може да се сложи настърган шоколад или какао

23 август, 2009

Добруджанки




По рецепта от форума на Бг-мама

2ч.ч. кис мляко с 2 лъжички сода
2ч.ч. натрошено сирене
4ч.ч. пресято брашно
малко чубрица и зеленчукова пикантина се слага в тестото за по добър вкус
Всичко това се омесва хубаво с вилица.В добре намазнена тавичка се редят топчетата като отгоре се слага бучка масло.Пече се в предварително загрята фурна до 180 градуса около 25-30мин.Стават много вкусни!

21 август, 2009

Паниран патладжан


1 кг.патладжани
топено сирене или бяло саламурено сирене
За панировката
3 яйца
около 50 грама брашно
олио за запържване
сол,чер пипер

Вземат се по едри патладжани измиват се и се нарязват надлъжно на филийки но не много тънки. /Предварително съм изкиснала патладжаните в подсолена вода,оставям ги да престоят цяла нощ/.Поставят се в тавичка с малко олио и леко се запичат.След това се вземат 2 по 2 парчета като между тях се слага парче сирене или топено сирене.Потапят се в сместа от яйцата и брашното и се панират.Поднасят се с различна гарнитура

12 август, 2009

Сладкиш с къпини


1 чаша кисело мляко+ 1лъжичка сода
1,5 чаша захар
1/2 чаша олио
3 жълтъка
3 чаши брашно
една кофичка къпини(или други плодове)

За крема-целувка:
3белтъка
2лъжици захар
1лъжичка оцет
1лъжичка лимонов сок


Първите продукти се смесват, брашното се слага накрая постепенно.
Излива се в намазнена тавичка, отгоре се поставят къпините или други плодове,пече се на 180° около 1/2 час,
Като се изпече, се намазва със сместа от белтъците, разбити на сняг с лимоновия сок и оцета и накрая прибавена захарта. Оставя се възможно най-дълго на 100° да изсъхне.

08 август, 2009

Ябълков каприз


3 пакета обикновенни бисквити
500 грама заквасена сметана
1 чаена чаша захар
1 килограм ябълки
ванилия,канела

Изчистваме и нарязваме ябълките на парченца,като ги слагаме в подходящ съд и вариме с 1 чаена чаша вода и 1 чаена чаша захар с малко канела и ванилия,докато изпият водата си.Оставяме ги да изстинат
Разбиваме заквасената сметана ислед като изстинат ябълките ги смесваме със сметаната.
В подходяща тавичка или тортена форма,нареждамеред бисквити и ред от сметана с ябълките докато се свърши,най отгоре завършваме със сметата и насипваме със орехи или шоколадови пръчици

05 август, 2009

Бъркана пица


1 яйце
1ч.ч. хладка вода с 1ч. лъжичка захар, като им се прибавя 1 пакетче суха мая /аз ползвам на "Д-р Йоткер" оставя се да се разтвори маята/
2 ч.ч. брашно
Подправки в тестото:чубрица,риган,мащерка,сминдух/по желание,кой каквото харесва/
аз също сложих и малко зеленчукова пикантина с половин кубченце MAGGI телешки бульон
за което не се слага щипка сол в тестото

Всичко се разбърква в купа с лъжица/не миксер/, като има малко лепкав вид и не прилича на същинско тесто, а по-скоро на смес за кекс.В случай,че тестото стане по гъсто налейте малко хладка вода,за да се получи по гъста кексова консистенция
Изсипва се в намазнена тавичка с брашно, оставя се да престои около 20 мин. и после се реди плънката, която е най различна