Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

28 февруари, 2010

Бърз лесен и вкусен CRAZY CAKE


Рецептата е взаимствана от LABREX-форум на БГ-мама
2 ч.ч. брашно
3 с.л.какао на прах
1 бакпулвер
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. прясно мляко
ванилия и ромова или конячна есенция

Пресятото брашно, бакпулверът, какаото и захарта се смесват в купа. Сухата смес се залива с млякото и се разбърква хубаво. Изливаме в подходяща намаслена и набрашнена форма и печем.След като се изпече и изстине разрязваме блатът на 2. Намазваме блатовете с така приготвеният крем

По желание може да се направи с най различен крем за пълнеж.

Моето решение беше

1 пакетче крема сирене
1 голяма кофичка изцедено кисело мляко,за салати /то е по гъсто и по меко на вкус/ ,
1 крем Оле на "Д-р Йоткер" -ванилия
1/5 ч.ч. захар - всичко това разбиваме с миксер до гладък крем.

22 февруари, 2010

Милфейг с халва

1 1/2пакет бутер тесто-3 листа бутер тесто
300 грама халва
3 кутии сладкарска сметана от 250 мл.

Размразяваме бутер тестото.Поставяме 3 листа тесто в голяма тава застлана с хартия за печене като внимаваме да не се допират един друг и печем докато порозовеят.Изваждаме от фурната и оставяме да изстинат.
Разбиваме халвата в блендер докато стане на еднородна смес като същевременно разбиваме 2 кутии сметана,прибавяме халвата и разбъркваме добре до получаване на еднородна смес.В подходяща тавичка слагаме единият опечен лист от бутер тестото слагаме част от сместа и поставяме и 2 лист бутер тесто,върху него изсипваме останалата смес.Разбиваме и 3 кутия сметана и изсипваме върху крема.3 лист бутер тесто натрошаваме и поставяме отгоре върху крема от сметана.Така готовият милфейг поставяме в хладилник да престои една нощ.

Източник

Сладкишът на бедняка

80 грама масло
500 мл.сметана
50 грама бейлис или друг вид крем ликьор
2 бели шоколада-200 грама
Прясно мляко-100 мл
3 яйца
6-7 филии Хляб за тост

Разтопяваме белият шоколад на водна баня,като прибавяме маслото,сметаната,крем ликьорът,затопленото прясно мляко и разбитите яйца
Намазваме подходящ съд от рода на йена или пирекс с масло, и сипваме малко от сместа,начупваме на малки парчета хлябът за тост за да може да попие от сместа, и върху така начупените парчета изсипваме останалата смес.Печем на 180 градуса за около 40 минути.


Източник

17 февруари, 2010

Тутманик




Всички мои съфорумци от форума на Бг-мама за"Машина за хляб"направиха този тутманик ,и бяха много очаровани от крайният резултат,ето защо и аз реших да го направя за което не съжалявам.

По рецепта на kasier от форума на Бг-мама

2 яйца ,1 жълтък се отделя за намазване
100 гр разтопено краве масло +100 мл олио
20 гр. мая
1 ч.л захар
1.5 ч.л. сол
200 мл.прясно мляко
125 гр.кисело мляко
брашно ,колкото поеме
сирене


Маята се разтваря в част от прясното мляко ,прибавя се захарта и малко брашно,до получаването на рядка каша . Останалите продукти сложих в казанчето на хлебопекарната в съответният ред.Прясното мляко,киселото мляко,разбитото яйце,солта ,100 мл олио и брашното, .След като маята стана готова,направих кладенче в брашното и я изсипах там.На програма при мене 7за месене и втасване оставих програмата докато свърши и втаса тестото.Извадих с намаслени ръце разделих на 3 топки всяка от която разточих намазах обилно с останалата част от мазнината /100 гр масло/ и наръсих със сирене.Навих на руло усуках и поставих в подходяща тава,оставих на 50 градуса във фурната завита с чиста кърпа да втаса втори път.След второто втасване се намазва с разбит жълтък и се пече до готовност.След като се извади от фурната се намазва с масло и оставя да отдъхне.

11 февруари, 2010

Бонбони "Рафаело"


По рецепта от форума на Бг-мама

3 1/2 ч.ч. кокосови стърготини
1(396гр.) кутийка сладко кондензирано мляко
кокосови стърготини за овалване

В тенджерка на слаб огън размесваме млякото и стърготините.Бъркаме непрекъснато около 4-5минути.Оставяме малко да поизстине и след това оформяме малки топчета ,които овалваме в кокосови стърготини.Оставяме в хладилник да се охладят.

П.П По желание може да се сложи и препечена бадемова ядка в бонбоните

08 февруари, 2010

Шоколадово пънче

2 кафени лъжички какао
2 1/2 пакета бишкоти
5 яйца
1 чаена чаша захар
250 грама масло
50 мл- коняк
150 грама едро нарязани орехи или бадеми/предварително препечени/
настъргана кора от 2 портокала
настъргана кора от 1 лимон
ванилия
200 грама настърган шоколад
Хартия за печене

Разтопяваме маслото със захарта на слабогън.Прибавяме какаото.Отстраняваме от огъня докато изстине тази смес.Разбиваме яйцата като ги прибавяаме постепенно към маслото.В отделен съд начупваме бишкотите,прибавяме лимоновата и портокалова кора,коняка, какаово маслената смес и орехите или бадемите.Разбъркваме добре докато се получи една хомогенна смес.На хартия за печене сме разстлали настърган шоколад,разстиламе върху него тази смес навиваме на руло, и завиваме стегнато,като поставяме в хладилник за около една нощ

Източник

Тюрлюбуки-Τουρλουμπούκι

Рецептата е от националната гръцка кухня от остров Родос

1 1/2 кг телешко месо
1 1/2 кг свинско месо
2 парчета сурова наденица
250 грама бекон
250 грама кашкавале Регато
250 грама Гравиера
червена,жълта и зелена пиперки
сол,чер пипер,чесън на прах
1 супена лъжица -риган,мащерка и розмарин
Хартия за печене
1/2 кг-картофи

На чиста твърда повърхност поставяме хартията за печене като я намазваме от едната страна с олио.Поставяме част от сирената,пиперките,начупени на големи парчета и беконът и част от подправките.Отгоре нареждаме 2 вида месо и наденицата разделена на по големи парчета.И отново отгоре постовяме сирене,пиперки и бекон и останалата част от подправките.Затваряме много добре хартията за печене и я обгръщаме със специален конец или канап.Така направеното вързопче поставяме в глинен гювеч,заедно с цели картофи,които не са обелени,наливаме много малко вода и олио и печем на слаб огън по дълго време.

Източник