Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

10 март, 2010

Баница с локум


1 пакет листи за баница
3 яйца
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша олио
1чаена чаша брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
2 кутии локум

За сиропа
1 1/2 вода
11/2 захар
1 ванилия

Разбиваме яйцата със захарта,прибавяме олиото и брашното с бакпулвера,ванилията.Разстиламе листите забаница и вземаме 2 по 2 като мажем всеки с мазнина и на всеки край по дължината на листите слагаме от плънката,нареждаме отгоре върху плънката нарязан на ивички локум.Завиваме на стегнато руло и подреждаме в подходяща тава.След като се изпече нарязваме и оставяме да изстине.Сиропираме с така приготвеният сироп който също трябва да бъда студен и оставаяме да попие сиропа.

03 март, 2010

Нежни пудингови мъфини



200 гр. брашно
1 пакетче пудинг (40 гр)-Д-р "Йоткер"-моето беше карамел
1 бакпулвер
150 гр. захар
1 ванилия
200 гр. размекнат маргарин
3 яйца
100 мл. пресно мляко
Включваме фурната да се нагрява на 180град.
Смесваме брашното, пудинга и бакпулвера в купата на миксера.Добавяме останалите продукти/яйца,масло,мляко/Разбиваме с миксер отначало набавна скорост и след това включваме на бърза за около 2 минути.Разпределяме във формичките и печем до готовност на мъфините.

Източник

28 февруари, 2010

Бърз лесен и вкусен CRAZY CAKE


Рецептата е взаимствана от LABREX-форум на БГ-мама
2 ч.ч. брашно
3 с.л.какао на прах
1 бакпулвер
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. прясно мляко
ванилия и ромова или конячна есенция

Пресятото брашно, бакпулверът, какаото и захарта се смесват в купа. Сухата смес се залива с млякото и се разбърква хубаво. Изливаме в подходяща намаслена и набрашнена форма и печем.След като се изпече и изстине разрязваме блатът на 2. Намазваме блатовете с така приготвеният крем

По желание може да се направи с най различен крем за пълнеж.

Моето решение беше

1 пакетче крема сирене
1 голяма кофичка изцедено кисело мляко,за салати /то е по гъсто и по меко на вкус/ ,
1 крем Оле на "Д-р Йоткер" -ванилия
1/5 ч.ч. захар - всичко това разбиваме с миксер до гладък крем.

22 февруари, 2010

Милфейг с халва

1 1/2пакет бутер тесто-3 листа бутер тесто
300 грама халва
3 кутии сладкарска сметана от 250 мл.

Размразяваме бутер тестото.Поставяме 3 листа тесто в голяма тава застлана с хартия за печене като внимаваме да не се допират един друг и печем докато порозовеят.Изваждаме от фурната и оставяме да изстинат.
Разбиваме халвата в блендер докато стане на еднородна смес като същевременно разбиваме 2 кутии сметана,прибавяме халвата и разбъркваме добре до получаване на еднородна смес.В подходяща тавичка слагаме единият опечен лист от бутер тестото слагаме част от сместа и поставяме и 2 лист бутер тесто,върху него изсипваме останалата смес.Разбиваме и 3 кутия сметана и изсипваме върху крема.3 лист бутер тесто натрошаваме и поставяме отгоре върху крема от сметана.Така готовият милфейг поставяме в хладилник да престои една нощ.

Източник

Сладкишът на бедняка

80 грама масло
500 мл.сметана
50 грама бейлис или друг вид крем ликьор
2 бели шоколада-200 грама
Прясно мляко-100 мл
3 яйца
6-7 филии Хляб за тост

Разтопяваме белият шоколад на водна баня,като прибавяме маслото,сметаната,крем ликьорът,затопленото прясно мляко и разбитите яйца
Намазваме подходящ съд от рода на йена или пирекс с масло, и сипваме малко от сместа,начупваме на малки парчета хлябът за тост за да може да попие от сместа, и върху така начупените парчета изсипваме останалата смес.Печем на 180 градуса за около 40 минути.


Източник

17 февруари, 2010

Тутманик




Всички мои съфорумци от форума на Бг-мама за"Машина за хляб"направиха този тутманик ,и бяха много очаровани от крайният резултат,ето защо и аз реших да го направя за което не съжалявам.

По рецепта на kasier от форума на Бг-мама

2 яйца ,1 жълтък се отделя за намазване
100 гр разтопено краве масло +100 мл олио
20 гр. мая
1 ч.л захар
1.5 ч.л. сол
200 мл.прясно мляко
125 гр.кисело мляко
брашно ,колкото поеме
сирене


Маята се разтваря в част от прясното мляко ,прибавя се захарта и малко брашно,до получаването на рядка каша . Останалите продукти сложих в казанчето на хлебопекарната в съответният ред.Прясното мляко,киселото мляко,разбитото яйце,солта ,100 мл олио и брашното, .След като маята стана готова,направих кладенче в брашното и я изсипах там.На програма при мене 7за месене и втасване оставих програмата докато свърши и втаса тестото.Извадих с намаслени ръце разделих на 3 топки всяка от която разточих намазах обилно с останалата част от мазнината /100 гр масло/ и наръсих със сирене.Навих на руло усуках и поставих в подходяща тава,оставих на 50 градуса във фурната завита с чиста кърпа да втаса втори път.След второто втасване се намазва с разбит жълтък и се пече до готовност.След като се извади от фурната се намазва с масло и оставя да отдъхне.

11 февруари, 2010

Бонбони "Рафаело"


По рецепта от форума на Бг-мама

3 1/2 ч.ч. кокосови стърготини
1(396гр.) кутийка сладко кондензирано мляко
кокосови стърготини за овалване

В тенджерка на слаб огън размесваме млякото и стърготините.Бъркаме непрекъснато около 4-5минути.Оставяме малко да поизстине и след това оформяме малки топчета ,които овалваме в кокосови стърготини.Оставяме в хладилник да се охладят.

П.П По желание може да се сложи и препечена бадемова ядка в бонбоните