Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

10 април, 2010

Сладкишът на султана

1 пакет листи за баница
2 чаени чаши вода
2 чаени чаши олио
1 чаена чаша захар
ванилия
5 яйца
1 кофичка цедено кисело мляко
За сиропа
2 чаени чащи вода
2 чаени чаши захар

В някакъв съд разбивате 5 яйца с 1 чаена чаша захар,1 чаша олио и киселото мляко+ ванилията.Намазваме хубаво една тавичка,Листите за баница набираме като хармоника и ги поставяме в тавичката,след като се наредят всички ги ръсим с останалото олио.Изсипваме сместа във тавичката и печем на 200 градуса за около 15 минути.
Приготвяме си сиропа като в друг подходящ съд завираме 2 чаши захар с 2 чаши вода за около 10 минути.Оставяме сиропът да изстине и след като извадим от фурната сладкиша го заливаме веднага със сиропът.

Източник

03 април, 2010

ВЕЛИКДЕН






Великден е един от най-светлите празници в православния календар. Това е денят, в който християните празнуват възкресението на своя Господ Исус Христос. Божият Син, който със смъртта си изкупил греховете на човечеството, а с възкресението си дал надежда за живот след смъртта.



На Велика събота Църквата възпоменава телесното погребение на Исуса Христа и слизането Му в ада. По обичая на юдеите Йосиф и Никодим снели пречистото тяло Господне от кръста, обвили ги в пелени с благовония и го положили в нов каменен гроб в Йосифовата градина, която се намирала недалче от Голгота. При погребението на Исуса присъствали Мария Магдалина, майка на Яков и Йосиф.
Първосвещениците и фарисеите знаели, че Исус Христос е предрекъл възкресението Си. Не вярвайки на предсказаното, а и страхувайки се да не би Апостолите да откраднат Тялото на Иисуса, измолили от Пилат военна стража. Поставили стражата до гроба, а самия гроб запечатали

10 март, 2010

Баница с локум


1 пакет листи за баница
3 яйца
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша олио
1чаена чаша брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
2 кутии локум

За сиропа
1 1/2 вода
11/2 захар
1 ванилия

Разбиваме яйцата със захарта,прибавяме олиото и брашното с бакпулвера,ванилията.Разстиламе листите забаница и вземаме 2 по 2 като мажем всеки с мазнина и на всеки край по дължината на листите слагаме от плънката,нареждаме отгоре върху плънката нарязан на ивички локум.Завиваме на стегнато руло и подреждаме в подходяща тава.След като се изпече нарязваме и оставяме да изстине.Сиропираме с така приготвеният сироп който също трябва да бъда студен и оставаяме да попие сиропа.

03 март, 2010

Нежни пудингови мъфини



200 гр. брашно
1 пакетче пудинг (40 гр)-Д-р "Йоткер"-моето беше карамел
1 бакпулвер
150 гр. захар
1 ванилия
200 гр. размекнат маргарин
3 яйца
100 мл. пресно мляко
Включваме фурната да се нагрява на 180град.
Смесваме брашното, пудинга и бакпулвера в купата на миксера.Добавяме останалите продукти/яйца,масло,мляко/Разбиваме с миксер отначало набавна скорост и след това включваме на бърза за около 2 минути.Разпределяме във формичките и печем до готовност на мъфините.

Източник

28 февруари, 2010

Бърз лесен и вкусен CRAZY CAKE


Рецептата е взаимствана от LABREX-форум на БГ-мама
2 ч.ч. брашно
3 с.л.какао на прах
1 бакпулвер
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. прясно мляко
ванилия и ромова или конячна есенция

Пресятото брашно, бакпулверът, какаото и захарта се смесват в купа. Сухата смес се залива с млякото и се разбърква хубаво. Изливаме в подходяща намаслена и набрашнена форма и печем.След като се изпече и изстине разрязваме блатът на 2. Намазваме блатовете с така приготвеният крем

По желание може да се направи с най различен крем за пълнеж.

Моето решение беше

1 пакетче крема сирене
1 голяма кофичка изцедено кисело мляко,за салати /то е по гъсто и по меко на вкус/ ,
1 крем Оле на "Д-р Йоткер" -ванилия
1/5 ч.ч. захар - всичко това разбиваме с миксер до гладък крем.

22 февруари, 2010

Милфейг с халва

1 1/2пакет бутер тесто-3 листа бутер тесто
300 грама халва
3 кутии сладкарска сметана от 250 мл.

Размразяваме бутер тестото.Поставяме 3 листа тесто в голяма тава застлана с хартия за печене като внимаваме да не се допират един друг и печем докато порозовеят.Изваждаме от фурната и оставяме да изстинат.
Разбиваме халвата в блендер докато стане на еднородна смес като същевременно разбиваме 2 кутии сметана,прибавяме халвата и разбъркваме добре до получаване на еднородна смес.В подходяща тавичка слагаме единият опечен лист от бутер тестото слагаме част от сместа и поставяме и 2 лист бутер тесто,върху него изсипваме останалата смес.Разбиваме и 3 кутия сметана и изсипваме върху крема.3 лист бутер тесто натрошаваме и поставяме отгоре върху крема от сметана.Така готовият милфейг поставяме в хладилник да престои една нощ.

Източник

Сладкишът на бедняка

80 грама масло
500 мл.сметана
50 грама бейлис или друг вид крем ликьор
2 бели шоколада-200 грама
Прясно мляко-100 мл
3 яйца
6-7 филии Хляб за тост

Разтопяваме белият шоколад на водна баня,като прибавяме маслото,сметаната,крем ликьорът,затопленото прясно мляко и разбитите яйца
Намазваме подходящ съд от рода на йена или пирекс с масло, и сипваме малко от сместа,начупваме на малки парчета хлябът за тост за да може да попие от сместа, и върху така начупените парчета изсипваме останалата смес.Печем на 180 градуса за около 40 минути.


Източник