Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

30 декември, 2010

Шоколадова торта парфе




3 готови шоколадови блата

За сиропиране:

150 мл прясно мляко със 30 мл бейлис

За крема:

500 гр извара гладка - quark,
400 гр заквасена сметана,
1 пакет тортен шоколадов крем на "Д-р Йоткер" на прах за 750 мл течност,
100 гр пудра захар - може и повече
1 пакетче и половина желатин на листа на "Д-р Йоткер"
20 мл бейлис,
50 гр смлени лешници,
200 гр заквасена сметана

За глазурата

1 пакет тортен шоколадов крем на прах на "Д-р Йоткер"
50 гр пудра захар
50 грама смлени лешници

Приготовяне:

Разбиваме изварата и пудрата захар добре, пакетчето на прах на "Д.р Йоткер" разбъркваме със 150 мл топла вода и 20 мл бейлис, добавяме го към изварата, добавяме и 50 гр смлени лешници, разтапяме на водна баня или в микровълновата желатина, добавяме и него към крема, и най-накрая заквасената сметана.Сглобяваме тортата като редим,блат крем,блат и завършваме с крем.
Поставяме в хладилникът да стегне малко кремът, и най отгоре нанясаме глазурата
Разбиваме 1 пакетче на прах на "Д-р Йоткер" със 150 мл топла вода и към него добавяме 200 гр заквасена сметана и 50 гр пудра захар

26 декември, 2010

Пилешка торта



1 кг пилешко филе

За плънката

500 грама гъби
1 морков
2-3 кисели краставички
3 червени печени чушки
50 грама настърган кашкавал
подправки /при мене Пилешка пикантина,малко зеленчукова и чер пипер/

За заливката
1 готов фикс MAGGI прри мен с 4 сирена за сочно пиле/В оригиналната рецепта е фикс за сочно пиле със сметана
200 мл готварска сметана
50 грама настърган кашкавал
2 супени лъжици майонеза
1 чаена лъжица горчица

За маринатата
100 грама кисело мляко
1 чаена лъжица майонеза
1 чаена лъжица горчица
малко бяло вино
подправки/чер пипер,Пилешка пикантина,много малко чесън на прах


Предварително се маринова филето за да бъде по крехко и да не стане сухо.Няколко часа го кисна в кисело мляко,малко подправки, чесън на прах ,бяло вино,горчица и майонеза.

Взема се подходяща тава,намазва се и се поставя първият ред пилешко филе.Върху него се нарежда плънката и така последователно, докато се завърши най отгоре с пилешко филе.Разтваряме готовият фикс според указанието,прибавяме настърган кашкавал,нарязваме тортата за да може заливката да отиде равномерно навсякъде и заливаме.Покриваме с алуминиево фолио,печем в умерена фурна до готовност,след което махаме фолиото за да се запече и отгоре и добие една хрупкава розова коричка.Гарнитура по желание

Източник

22 декември, 2010

Μελομακαρονα /Меломакарона/




Това са коледни и новогодишни сладки които се приготвят в цяла Гърция за празниците

1 кг брашно
200 мл олио
1чаена чаша портокалов сок
50 мл коняк или уиски
100 гр мед
1 чаена чаша грис
настъргана кора от портокал и лимон
1 бакпулвер
250 грама смлени орехи
па 1/2 чаена лъжичка канела,карамфил и малко индийско орехче
ванилия

За сиропа
300 грама мед
400 мл вода
300 грама захар

За поръсване
Смлени орехи

Олиото се разбива с миксер до побеляване.Прибавя се сокът от портокал,подправките,коняка,настърганата кора от портокал и лимон,смлените орехи,чаената чаша грис,като най накрая прибавяме брашното с бакпулвера.Получава се меко тесто.С ръка оформяме и поставяме в тава за печене, покрита с хартия за печене.След като се изпекат трябва да се оставят да изстинат и след това се потапят в приготвеният горещ сироп от мед,захар и вода.Престояват в сиропа около 15минути,докато се напоят хубаво .След като се извадят се наръсват със смлени орехи.

24 октомври, 2010

Кекс антикриза


2 яйца
2 чаени чаши брашно
2 ванилии, ромова есенция,
100 мл пр мляко,
100 мл кока кола,
1 чаена чаша захар,
1 не пълна чаена чаша олио,
1 бакпулвер,
1 пакетче пудинг карамел на "Д-р Йоткер" на прах,
3 пълни супени лъжици капучино на прах без захар,
1 пълна лъжица какао

За глазурата
Малко подсладено кондевзирано мляко


Разбиват се яйцата със захарта , после олиото, прибавяме прясното мляко и колата, добавя се ромова есенцията и ванилията.
Сухите продукти се объркват заедно - брашното, бакпулвера, ванилията, капучиното и какаото.Всичко това се смесва с яйчената смес и се пече в подходяща форма.След изпичане се залива с глазура от кондензирано подсладено мляко.

Източник

19 октомври, 2010

Шоколадови топки




От доста време в шкафа ми стоеше един готов блат.Започна да изсъхва а не намери своето приложение.За което реших да приготвя нещо с него и ето,че днес това стана.Едни бързи шоколадови топки за ненадейни гости.

1 готов блат за торти
1/2 чаена чаша прясно мляко
2 чаени лъжици кафе капучино
1 натурален шоколад-200 г.
100 грама орехи предварително препечени
кокосови стърготини
ромова есенция.

Разтопява се предварително шоколада с прясното мляко.Блатът се натрошава и после се смила с блендер.Към така получените трохи се прибавя млечно шоколадовата смес,есенцията 2чаени лъжици с кафе капучино на прах и орехите.Всичко това объркваме до еднородна смес.Правим си топки с големината на орех и после овалваме в кокосови стърготини.

17 октомври, 2010

Милфей с бисквити





Милфейгът е десерт който е много известен в Гърция.По начало се прави с бутер тесто но аз реших да променя рецептата и го направих с диетичните бисквити Хогаренас и сметаново карамелен крем,а не традиционният яйчено млечен крем.

2 опаковки диетични бисквити Хогаренас
2 пакетчета суха сметана
2 пакетчета стабилизатор за сметана
1 литър прясно мляко
1 кутия кондензирано мляко със захар /дулсе де лече/
1 опаковка бутер бисквити Сълзица

Приготвяме сметаната според указанията на опаковката,като се разбива с определено количество прясно мляко.Към така разбитата сметана прибавяме 2 пакетчета стабилизатор и дулсе де лече крем от кондензирано мляко.
В подходяща тавичка започваме да подреждаме сладкишът,на дъното разстиламе малко крем и нареждаме бисквити,върху тях от крема и така докато свършат бисквитите и най отгоре се завършва с крем.Натрошават се най отгоре от бисквитите Сълзица с ръка и се поставя в хладилник да стегне.

П.П Аз направих сладкишът в голяма тава,но за презпочитане е да се приготви в по малка тавичка или тортена форма с откопчаващ се ринг.Така кремът няма да изглежда по малко,а и сладкишът ще бъде по висок.

13 октомври, 2010

Панирани тиквички на фурна




Рецептата е взаимствана от di_ani .С малки изменения от моя страна,и днес постъпих като мързеливите домакини,като ги приготвих с готова панировка от Кауфланд.

1 кг.тиквички
1 кофичка кисело мляко
чесън,сол,подправки/чер пипер/
1 чаена лъжица горчица
2 пакетчета готова панировка
олио за намазване на тавата и за поръсване отгоре.

За пастата
Разрежда се съвсем малко киселото мляко за да не е много гъсто с малко вода.Чесън на прах или счукан чесън и 1 чаена лъжица горчица.

Изчистват се тиквичките и се нарязват според желанието,дали на колелца или на осминки по дължина.Всяко едно парченце се потапя в разредената млечна паста, и веднага се овалва в панировката.Нареждат се в намаслена тава, като отгоре се полива със струйки олио или зехтин,.При сервирането използвах млечно,чеснов сос.