Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

13 септември, 2012

Лазаня с тиквички




9 сухи кори за лазаня,които не се бланшират предварително
1 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
6 средни тиквички
2 скилидки чесън
450 г извара или Рикота
2 яйца
копър
100 г настърган Пармезан или Балкан
30-40 г пресен босилек
350 г готов доматен сос за спагети
сол и смлян черен пипер на вкус

Тиквичките се настъргн(ват на едро ренде и после се изцеждат хубаво.В голям тиган се сгорещява мазнинатаПрибавят се лукът и чесънът.
Запържват се до омекване и златист цвят.
Добавят се тиквичките и се пържат 3-4 минути.
Прибавят се 250 г Рикота (извара), 75 г сирене Пармезан (Балкан), босилек, сол и черен пипер.
Всичко се разбърква.
Отделно в друга купа се разбиват яйцата и се прибавят 200 г Рикота (извара).
Сместа се разбърква до еднородно състояние.
В правоъгълна форма се поставя 1/3 от доматения сос.
Отгоре се нареждат 3 листа паста, така че леко да се застъпват.
Покриват се с 1/2 от сместа с тиквичките.
Отново се залива с 1/3 от доматения сос, 3 листа паста и 1/2 от тиквичките.
Пак 1/3 от доматения сос и 3 листа паста.
Накрая се изсипва изварената смес и се поръсва с останалото настъргано сирене.
Лазанята с тиквички се пече 20-30 минути.
Източник

08 септември, 2012

Торта със сини сливи




175 грама масло
250 грама брашно
5 яйца
1 чаена чаша начукани орехи
пудра захар
1 чаена чаша сини сливи
1 чаена лъжица галета
ванилия,ромова есенция

Разбива се размекнатото масло с 3 супени лъжици пудра захар,прибавят се 4
жълтъка+1 цяло яйце.Разбиваме хубаво и прибавяме орехите и брашното.В тортена форма изсипваме тази маслена смес и нареждаме сливите с дъното нагоре.
Разбиваме 4 белтъка на пяна прибавяме 1 чаена чаша пудра захар,разбиваме хубаво и прибавяме галетата с ромовата есенция.
Изсипваме върху сливите и печем до готовност.

Източник

02 септември, 2012

Редено с кайма



500 г кайма
2 глави лук
1 патладжан
1 тиквичка
2 средни картофа
1 морков
сол,аз слагам и малко Пикантина
черен пипер
червен пипер
кимион
лют червен пипер
магданоз
1 малък домат, настърган
2-3 с.л. олио
1 филия бял хляб за каймата
1 яйце

Предварително приготвям каймата като за кюфтета.В подходяща купа слагам каймата чуквам яйцето и прибавям подправки според вкуса.Прибавям и накиснатата филия в малко прясно мляко.Обърквам си каймата и правя кюфтета,оставям ги настрана .Нарязвам патладжана, тиквичката и картофите на шайби.Пристъпваме към подреждането на ястието.В оригиналната рецепта се готви в пръстен гювеч но аз го направих в йенска тавичка.Подреждаме в изправен ред парче патладжан,парче тиквичка,парче картоф, аз наредих и нарязан на шайби червен лук,и кюфте.Така подреждаме докато свършат продуктите.Наръсваме с олио и заливаме с много малко вода,защото зеленчуците ще си пуснат водата.Завива се с алуминиево фолио и се пече докато всички зеленчуци омекнат.

Източник

30 юли, 2012

След почти едногодишно отсъствие ето ме отново така да се каже в редиците на блогерите.Бях в страната на викингите Норвегия.Оставам със смесени чувства от посещението ми в тази държава.Но това ще бъде тема на размисъл в следващите ми постове.Сега пускам няколко от многото снимки които сме правили и е правил моят син.Намирах се на остров Хитра на 170 км.от гр.Трондхайм-старата столица на Норвегия.Районът е известен като туристическа атракция за многобройните рибари от страната и чужбина,предимно германци.Надявам се,че моите рецепти които ще пускам от тук нататък ще заинтересуват всички Вас.
Синът ми на риболов
Това виждах почти всеки ден от прозореца на хола
Един много красив водопад,сниман в далечината
Красиви снимки от един от фиордите на Норвегия

31 октомври, 2011

Бърз и лесен чийзкейк

2 пакета бисквити
300 мл-сметана течна
240 мл.подсладено кондензирано мляко
300 гр. крема сирене
Мармалад по желание който какъвто вид иска
150 гр-масло или маргарин


Приготовление


Разтопяваме маслото в някакъв подходящ съд.Смиламе бисквитите в блендер и размесваме със разтопеното масло.В подходящ съд или в подходящи чаши,разстиламе бисквитената смес.Разбиваме сметаната на крем,в отделен съд разбиваме подсладеното кондензирано мляко със сиренето крема.Смесваме двете смеси и разстиламе върху бисквитената смес.Слагаме в хладилник докато стегне.Преди сервиране се намазва с някакъв вид мармалад по желание и отгоре се гарнира или с натрошени орехи,бадеми,лешници.Тука вече за гарнитура работи вашата фантазия.

Източник

26 август, 2011

Зеленчуково пастицио



1 пакет спагети за пастицио
200 грама моркови
250 грама броколи
250 грама карфиол
150 грама грах
300 грама гъби
2 зелени чушки
100 грама топено сирене със зелени подправки
4 филийки кашкавал за тост
сол,чер пипер,чесън,чубрица,магданоз
Зеленчукова пикантина.

За доматеният сос

2-3 домата
3 червени печени чушки
2 глави лук
подправки /сол,чер пипер,чесън,Зеленчукова пикантина/

Сос Бешамел

2 литра пр мляко,
10 лъжици брашно,
4 яйца
2, сол, малко чер пипер,
1 щипка канела
1 лъжица маргарин или масло
1/2 кутия топено сирене Esquiza или Philadelphia,ако са с подправки още по добре
200 грама настърган пармезан или твърд кашкавал

Спагетите ги полусваряваме (не трябва да са меки). Разстиламе ги в намазана тава и през това време си приготвяме плънката от зеленчуците и подправките. Броколите, морковите, карфиола и зелените чушки ги бланшираме в подсолена вода за много малко, около 5 минути.. Грахът и гъбите също се бланшират, но за по дълго време, около 10 минути.

Пристъпваме към приготвянето на доматеният сос.

Лукът се запържва. Добавят се настърганите домати, подправките, и след като позаври се добавят и печените червени чушки.

След като сме разстлали спагетите в подходяща тава ги наръсваме с подправките и разпределяме топеното сирене на малки кубченца между тях. Слагаме половината от доматеният сос върху спагетите, нареждаме граха, морковите, зелените чушки и гъбите.редовете зеленчуци се поръсват с малко зеленчукова пикантина. Върху тях нареждаме филийките кашкавал за тост. Отгоре нареждаме зеленчуковата смес от броколи и карфиола и зелените чушки. Залива се с останалия доматен сос. Слагаме във фурната да се запече за около 10 минути. .През това време приготвяме бешамела.
Слагаме прясното мляко на котлона да се загрява,като същевременно отделяме малко от него за брашното.В размитото брашно прибавяме разбитите яйца,подправките, и сипваме в топлото мляко.Бърка се да не загори до сгъстяване. Като се сгъсти добавяме маслото или маргарина.След като изстине прибавяме топено сирене и най накрая настърганият пармезан или кашкавал.
След като е готов бешамела го заливаме върху зеленчуците и оставяме пастициото да се запече само на горен реотан във фурната около 40 минути, или до готовност на бешамела (според фурната).

02 май, 2011

Тирамису- ІІ вид


1 пакет бишкоти,
2 пакетчета "Парадайз" на доктор "Йоткер" - мляко с кафе,
1 пакетче на доктор "Йоткер" за торти / ванилия /
200 гр обезсолена извара.
1 чаена лъжичка нес кафе и ромова есенция за сиропиране на бишкотите.
100 гр шоколад ,
Шоколадови пръчици за отгоре.

Двете пакетчета "Парадайз" ги разбиваме според указанията на опаковката,след това крем ванилия за торти, после към него добавяме изварата, разбиваме хубаво и тогава добавяме и мока крема "Парадайз". Бишкотите потапяме за малко в предварително разтвореното нес кафе с топла вода и ромова есенция. Нареждаме половината от бишкотите, покриваме с половината крем, наръсваме с настърган шоколад.Нареждаме останалите бишкоти и покриваме с другата половина от крема. Украсата е по ваше желание. Аз поръсих със шоколадови пръчици.