Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

21 ноември, 2012

Бърз Бюрек с праз





500 грама праз
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
2 чаени чаши брашно
3 супени лъжици масло или маргарин
копър
чер пипер,малко чубрица
Пикантина
1/2 пакетче бакпулвер
1 чаена лъжица сода бикарбонат

Разбиват се яйцата,прибавя се киселото мляко с угасената сода в него.Прибавяме маслото подправките,нарязаният на дребно праз,и най накрая брашното с бакпулвера.Всичко това се обърква,не е нужен миксер дори.Сместа се изсипва в подмазана с масло подходяща тавичка и печем до порозовяване.

Източник

17 ноември, 2012

Бананово-кокосов сладкиш- "Мартин"




3 яйца
4 банана
2 1/2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар (може да се увеличи)
1 1/2 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша маргарин
1/2 чаена чаша кокосови стърготини
1/2 чаена чаша шоколад на топчета
2 ванилии
1 пакетче бакпулвер

Сироп:
500 мл прясно мляко
2 супени лъжици мед
"ром" есенция


Глазура:
1 кутия крема сирене 200 гр
1 супена лъжица мед
200 гр бял шоколад
3 супени лъжици прясно мляко


Начин на приготвяне:

В купа разбиваме хубаво яйцата със захарта, след това добавяме олиото и прясното мляко. Бананите намачкваме с вилица и прибавяме в яйчната смес. След това прибавяме брашното, предварително разбъркано със кокосовите стърготини, шоколадовите топчета, бакпулвера и ванилията. Изсипваме в тава за сладкиши. Печем на 180 градуса за 45 минути (или според фурната ви).
След като изстине хубаво сиропирваме със затопленото прясно мляко, в което сме разтворили меда и есенцията.
За глазурата: Разтопяваме на водна баня шоколада с 3-те супени лъжици прясно мляко, добавяме меда. Оставяме да поизстине малко и тогава добавяме крема сиренето. Разбъркваме хубаво с тел за да няма бучки. Готовата глазура слагаме върху сладкиша, настъргаваме отгоре черен шоколад и посипваме със кокосови стърготини.

14 ноември, 2012

Солен кекс-Соня







3 яйца
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко
2 чаени чаши брашно
1/2 пакетче бакпулвер
100 гр.сирене
100 грама кашкавал
магданоз
2 моркова нарязани на малки кубчета /може от туршия/да са по меки
200 грама салам,или някакъв друг колбас /шунка,филе,бекон /
10 маслини
малко Пикантина
1 чаена лъжичка сода
2-3 кисели краставички
3 печени чушки
малко чубрица или риган

Разбиват се яйцата,добавя се киселото мляко разбито със 1 чаена лъжичка сода,добавя се олиото и брашното с 1/2 пакетче бакпулвер.Всичко това се разбърква и се добавя сирене,чушките,морковите,салама или друг вид колбас,краставичките,чубрицата или ригана,маслините,настърган кашкавал /или нарязан на дребни кубчета/,магданоз,всичко това се поръсва с малко Пикантина и накрая цялата смес се разбърква и изсипва в подходяща кексова форма.Печем до готовност.
















10 ноември, 2012

Баница по Гръцки






1 пакет кори за баница
500 гр сирене
50 гр грис
4 яйца
500 мл прясно мляко
1 ч.ч. олио
50 гр сусам

Начин на приготвяне:
В намаслена тава нареждаме на дъното 4 кори като всяка мажем със олио. Посипваме от гриса и едната част от натрошеното сирене. И така продължаваме докато свършат корите. Яйцата разбиваме и ги добавяме към прясното мляко. Нарязваме баницата и поливаме със яйчената смес. Оставяме 10 минути да поеме и поръсваме със сусам. Печем на 180 градуса за около час (или според фурната ви).
Да ви е сладко

30 октомври, 2012

Торта с маскарпоне и сладко от ягоди




3 готови блата
3 опаковки крема сирене Филаделфия по 200 гр
2 опаковки маскарпоне по 250 гр
около 1/2 ч.ч. захар (пиша около, защото захарта слагах на око и вкус)
1 пакетче пудинг ванилия на доктор Йоткер (с варене)
500 мл пр. мляко + 4 с.л. захар за пудинга
100 мл пр. мляко + 2 с.л. захар и малко ром есенция за сиропирване на блатовете
100 гр кокосови стърготини
1 ванилия
1 бял шоколад
1 бурканче ягодово сладко

За крема:
В един голям съд разбъркваме много леко и внимателно маскарпонето (не се бие с миксер, защото се втечнява). В друг по малък разбиваме много хубаво крема сиренето, захарта и ванилията, които после добавяме към маскарпонето. Пудинг ванилията правим според описането на опаковката със 500 мл пр.мляко и захарта в малка тенджерка. Малко преди да се сгъсти добавяме белия шоколад на парченца и кокосовите стърготини. Оставяме пудинга да изситне около час. От сместа на маскарпонето и крема сиренето заделяме малко за измазване на тортата.
В останала част добавяме вече сварения и изстинал пудниг ванилия и разбъркваме внимателно.
Подреждане на тортата:
Вземаме първия блат и го сиропирваме със предварително затопленото пр. мляко със захарта и ром, слагаме половината крем и върху него с лъжица посипваме навсякъде от ягодовото сладко. Така правим и със втория блат. Върху последния трети блат изсипваме бялата смес, която бяхме оставили от маскарпонето и замазваме цялата торта.
Украсяваме с останалото сладко от ягоди и настърган бял шоколад, може и бонбони Рафаело, или по ваш вкус.

21 октомври, 2012

Соленките на Лили Шиварова




3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 чаена лъжичка сода
1 бакпулвер
1 пакетче краве масло разтопено
малко пикантина и сол.
За намазване
3 яйца
200 грама настърган кашкавал
малко червен пипер
чубрица
кимион на прах

Замесваме меко тесто от 3 яйца,кофичката кисело мляко с 1 чаена лъжица сода за хляб и разтопеното масло,От мене си прибавих малко пикантина и сол в тестото.Брашно колкото поеме,да стане меко но не лепнещо тесто.
Разточва се на кора средно дебела.
Отделно разбиваме другите 3 яйца и ги объркваме с настъргания кашкавал,след като сме разточили на кора ръсим с малко червен пипер,чубрица и кимион и отгоре намазваме с кашкавалено-яйчената смес.Режем на правоъгълници според желанието на домакинята в различна големина.Поставяме върху хартия за печене и печем във фурната до зачервяване.

19 октомври, 2012

Патладжани с плънка






4 патладжана
200 грама прошуто или бекон /В оригиналната рецепта не е предложен,но аз сложих/
2 глави лук
1 чаена чаша нарязани орехи
5 супени лъжици олио
2 домата
2 супени лъжици брашно
3 супени лъжици олио за соса
2 чаени чаши прясно мляко
1 глава чесън
сол,чер пипер
магданоз

Патладжаните се измиват,отстраняват се дръжките и в горната част се отрязва капачето.Издълбаваме патладжаните лъжица,като средата нарязваме на дребно.
В подходящ съд запържваме лукът със средата от патладжаните,към края на пърженето добавяме доматите нарязани на дребно и прошутото.Пържи се докато стане на мазнина и прибавяме накаря орехите.Пълним патладжаните и ги запържваме от всички страни.Прехвърляме ги в подходяща тавичка с малко вода и запичаме.След като заври водата намаляме температурата на фурната.През останалото време си запържваме 2 супени лъжици брашно с 3 суп.лъжици олио до златисто.Сваляме от огъня и добавяме прясното мляко и яйцата.С полученият сос заливаме патладжаните и запичаме до готовност на соса до зачервяване.

Източник