Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

10 декември, 2012

Бутер тиквеник





2 опаковки бутер тесто от LIDL
1 кг тиква
200 грама кафява захар Мусковадо
200 грама орехи
2 супени лъжици олио
малко канела и джинджифил
2 пакетчета ванилия
200 мл прясно мляко +100 мл прясно мляко за напръскване след изпичане

Оставих бутер тестото да се размрази,след което го разточих на тънко около 0.5 мм.поръсих с настъргана тиква объркана с препечени орехи , кафява захар и подправките.Навива се на руло и се режат парчета според желанието.Нареждат се в намазана с масло или олио подходяща тава и се пекат на фурна предварително загрята на 180 грасува при мене с вентилатор.След като се зачерви се заливат с прясно мляко и се връщат във фурната за още около 25 минути.След като се извади от фурната отново се напръсква с 1 супена лъжица мляко всяко парче и се наръсва с пудра захар.

Източник

Голяма саварина-по рецепта на Веси Казакова





1/2ч.ч. топло прясно мляко
20г прясна мая
3с.л. захар
3 яйца
3с.л. разтопено масло
3 - 3,5ч.ч. брашно
щипка сол
1/2ч.ч. стафиди, /предварително накиснати в някакъв алкохол/

Сироп
1,5ч.ч. захар
1,5ч.ч. вода
2-3с.л.ром или коняк
или есенция

За украса
1 пакетче суха сладкарска сметана


Първо си активирах маята с 1 чена лъжичка захар,малко прясно мляко и брашно да стане на кашичка и оставих на топло да шупне.Аз замесих моето тесто в машинакта за хляб.Поставих продуктите в последователност както е изискването за това.Разбитите яйца,захарта,разтопеното масло,щипка сол,брашното и най накря шупнала мая.При мене програма за месене и втасване е 7. След като втаса тестото го извадих размесих със стафиди и поставих в кексова форма,която поставих във фурната на 50 градуса да втаса втори път.След което изпекох сварината и след като я извадих я поставих на решетка,да отнеме от влагата и конденза /Така процедирам и при печене на хляб/.Докато се печеше саварината си приготвих сиропа и след като поизстина малко саварината я залях с топъл но не горещ сироп.В съдът в който я бях поставила я обръщах отвре навреме и отгоре и отзолу за да може да попие хубаво.След това си разбих сухата сметана според указанието и гарнирах питата.Изчаках така около 2 часа и я поставих в хладилник.Ако обичате по сиропирани сладки количеството на сиропа може да се увеличи.



Източник

25 ноември, 2012

Бърза бисквитена торта




1 пакет обикновенни бисквити
1 бурканче сладко от сини сливи
1 пакет крем "Парадайз" на Д-р "Йоткер
300 мл прясно мляко за разбиване на крема
прясно мляко за потапяне на бисквитите
смлени орехи за поръсване

Начин на приготвяне:
Потяпяме една по една бисквитите в прясното мляко и ги мажем със сладкото. Крема разбиваме със 300 мл прясно мляко, според упътването на опаковката. Върху кухненско фолио слагаме наредените и намазани бисквити със сладко. Замазваме с крема "Парадайс" поръсваме със орехи. Стягаме хубаво със алуминиево фолио и поставяме във фризера за около 3 часа. После го вадим и го слагаме във хладилника. Режем на диагонал.

21 ноември, 2012

Бърз Бюрек с праз





500 грама праз
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
2 чаени чаши брашно
3 супени лъжици масло или маргарин
копър
чер пипер,малко чубрица
Пикантина
1/2 пакетче бакпулвер
1 чаена лъжица сода бикарбонат

Разбиват се яйцата,прибавя се киселото мляко с угасената сода в него.Прибавяме маслото подправките,нарязаният на дребно праз,и най накрая брашното с бакпулвера.Всичко това се обърква,не е нужен миксер дори.Сместа се изсипва в подмазана с масло подходяща тавичка и печем до порозовяване.

Източник

17 ноември, 2012

Бананово-кокосов сладкиш- "Мартин"




3 яйца
4 банана
2 1/2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар (може да се увеличи)
1 1/2 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша маргарин
1/2 чаена чаша кокосови стърготини
1/2 чаена чаша шоколад на топчета
2 ванилии
1 пакетче бакпулвер

Сироп:
500 мл прясно мляко
2 супени лъжици мед
"ром" есенция


Глазура:
1 кутия крема сирене 200 гр
1 супена лъжица мед
200 гр бял шоколад
3 супени лъжици прясно мляко


Начин на приготвяне:

В купа разбиваме хубаво яйцата със захарта, след това добавяме олиото и прясното мляко. Бананите намачкваме с вилица и прибавяме в яйчната смес. След това прибавяме брашното, предварително разбъркано със кокосовите стърготини, шоколадовите топчета, бакпулвера и ванилията. Изсипваме в тава за сладкиши. Печем на 180 градуса за 45 минути (или според фурната ви).
След като изстине хубаво сиропирваме със затопленото прясно мляко, в което сме разтворили меда и есенцията.
За глазурата: Разтопяваме на водна баня шоколада с 3-те супени лъжици прясно мляко, добавяме меда. Оставяме да поизстине малко и тогава добавяме крема сиренето. Разбъркваме хубаво с тел за да няма бучки. Готовата глазура слагаме върху сладкиша, настъргаваме отгоре черен шоколад и посипваме със кокосови стърготини.

14 ноември, 2012

Солен кекс-Соня







3 яйца
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша кисело мляко
2 чаени чаши брашно
1/2 пакетче бакпулвер
100 гр.сирене
100 грама кашкавал
магданоз
2 моркова нарязани на малки кубчета /може от туршия/да са по меки
200 грама салам,или някакъв друг колбас /шунка,филе,бекон /
10 маслини
малко Пикантина
1 чаена лъжичка сода
2-3 кисели краставички
3 печени чушки
малко чубрица или риган

Разбиват се яйцата,добавя се киселото мляко разбито със 1 чаена лъжичка сода,добавя се олиото и брашното с 1/2 пакетче бакпулвер.Всичко това се разбърква и се добавя сирене,чушките,морковите,салама или друг вид колбас,краставичките,чубрицата или ригана,маслините,настърган кашкавал /или нарязан на дребни кубчета/,магданоз,всичко това се поръсва с малко Пикантина и накрая цялата смес се разбърква и изсипва в подходяща кексова форма.Печем до готовност.
















10 ноември, 2012

Баница по Гръцки






1 пакет кори за баница
500 гр сирене
50 гр грис
4 яйца
500 мл прясно мляко
1 ч.ч. олио
50 гр сусам

Начин на приготвяне:
В намаслена тава нареждаме на дъното 4 кори като всяка мажем със олио. Посипваме от гриса и едната част от натрошеното сирене. И така продължаваме докато свършат корите. Яйцата разбиваме и ги добавяме към прясното мляко. Нарязваме баницата и поливаме със яйчената смес. Оставяме 10 минути да поеме и поръсваме със сусам. Печем на 180 градуса за около час (или според фурната ви).
Да ви е сладко