Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

16 декември, 2012

Торта "Сникърс" с орехи




Рецептата е взаимствана от блога "Слънчевата кухня на Ирина"Но аз видоизмених основният блат,и карамелената смес,като запазих само кремът и глазурата на самата торта.Но все пак благодаря на Ирина за тази вкусна рецепта

2 пакета обикновенни бисквити
150 грама захар
1 супена лъжица мед
1 кутия подсладено кондензиран мляко /397 грама/
200 грама фъстъчено масло
250 грама крема сирене PHILADELPHIA
400 грама течна неподсладена сметана
150 грама разтопено масло +още 40 грама масло за карамела
200 грма черен шоколад
200 грама печени орехи не начукани.

Приготовление:Натрошават се бисквитите на малки парченца,заливат се с разтопеното масло и 1 кутия подсладено кондензирано мляко и така полученият блат се разпределя в тортена форма.Пристъпваме към приготвянето на ореховият крокан:150 грама захар се карамелизира,добавя се 1 супена лъжица мед,40 грама масло и сметаната.Сместа започва да ври това да не ви притеснява,така ври няколко минути на котлона и после се дърпа като се прибавят орехите.Остовя се да изстине и втърди.Правим си крем като разбиваме крем сиренето със захар и фъстъченото масло,прибавяме и разбитата сметана ,разбита до меки върхове.Всичко това се разбива леко с дървена лъжица или силиконова бъркалка за да не се наруши консистенцията на муса.Върху бисквитения блат се изсипва ореховият крокан не начукан и се разпределя върху цялата повърхност,върху него се изсипва кремът.Най отгоре се залива със шоколадова глазура от 200 грама шоколад и 200 грама сметана.Сметана се загрява до кипване и се излива върху шоколада,всичко се обърква до добра консистенция.

Източник

Млечна желирана салата




250 г варени моркови
100 г замразен или консервиран зелен грах
200 г шунка (колбас по ваш избор)
5 бр. яйца
100 г майонеза
200 г сметана
100 мл пилешки бульон
10 г желатин
бял пипер, горчица, лимонов сок

Яйцата се сваряват твърди. Морковите и шунката се режат на кубчета. Желатинът се разтваря в бульона, загрява се, без да кипва, след това се охлажда. Майонезата се смесва със сметаната, на вкус се добавят бял пипер, горчица, лимонов сок, добавя се охадения бульон с желатина, зеленчуците и шунката. Избраната форма се застила с прозрачно фолио така, че краищата да висят отстрани. Половината салата се разпределя във формата, отгоре се нареждат по дължина едно до друго варените яйца. Отгоре се разпределя втората половина от салатата. Покрива се с висящата част на прозрачното фолио. Леко се почуква формата за да се разпредели салатата равномерно. Оставя се за през нощта в хладилника. на следващия ден се вади, обръща се на това, на което ще се поднася, сваля се фолиото и се украсява по вкус. Реже се се с много остър широк нож.

Източник

10 декември, 2012

Бутер тиквеник





2 опаковки бутер тесто от LIDL
1 кг тиква
200 грама кафява захар Мусковадо
200 грама орехи
2 супени лъжици олио
малко канела и джинджифил
2 пакетчета ванилия
200 мл прясно мляко +100 мл прясно мляко за напръскване след изпичане

Оставих бутер тестото да се размрази,след което го разточих на тънко около 0.5 мм.поръсих с настъргана тиква объркана с препечени орехи , кафява захар и подправките.Навива се на руло и се режат парчета според желанието.Нареждат се в намазана с масло или олио подходяща тава и се пекат на фурна предварително загрята на 180 грасува при мене с вентилатор.След като се зачерви се заливат с прясно мляко и се връщат във фурната за още около 25 минути.След като се извади от фурната отново се напръсква с 1 супена лъжица мляко всяко парче и се наръсва с пудра захар.

Източник

Голяма саварина-по рецепта на Веси Казакова





1/2ч.ч. топло прясно мляко
20г прясна мая
3с.л. захар
3 яйца
3с.л. разтопено масло
3 - 3,5ч.ч. брашно
щипка сол
1/2ч.ч. стафиди, /предварително накиснати в някакъв алкохол/

Сироп
1,5ч.ч. захар
1,5ч.ч. вода
2-3с.л.ром или коняк
или есенция

За украса
1 пакетче суха сладкарска сметана


Първо си активирах маята с 1 чена лъжичка захар,малко прясно мляко и брашно да стане на кашичка и оставих на топло да шупне.Аз замесих моето тесто в машинакта за хляб.Поставих продуктите в последователност както е изискването за това.Разбитите яйца,захарта,разтопеното масло,щипка сол,брашното и най накря шупнала мая.При мене програма за месене и втасване е 7. След като втаса тестото го извадих размесих със стафиди и поставих в кексова форма,която поставих във фурната на 50 градуса да втаса втори път.След което изпекох сварината и след като я извадих я поставих на решетка,да отнеме от влагата и конденза /Така процедирам и при печене на хляб/.Докато се печеше саварината си приготвих сиропа и след като поизстина малко саварината я залях с топъл но не горещ сироп.В съдът в който я бях поставила я обръщах отвре навреме и отгоре и отзолу за да може да попие хубаво.След това си разбих сухата сметана според указанието и гарнирах питата.Изчаках така около 2 часа и я поставих в хладилник.Ако обичате по сиропирани сладки количеството на сиропа може да се увеличи.



Източник

25 ноември, 2012

Бърза бисквитена торта




1 пакет обикновенни бисквити
1 бурканче сладко от сини сливи
1 пакет крем "Парадайз" на Д-р "Йоткер
300 мл прясно мляко за разбиване на крема
прясно мляко за потапяне на бисквитите
смлени орехи за поръсване

Начин на приготвяне:
Потяпяме една по една бисквитите в прясното мляко и ги мажем със сладкото. Крема разбиваме със 300 мл прясно мляко, според упътването на опаковката. Върху кухненско фолио слагаме наредените и намазани бисквити със сладко. Замазваме с крема "Парадайс" поръсваме със орехи. Стягаме хубаво със алуминиево фолио и поставяме във фризера за около 3 часа. После го вадим и го слагаме във хладилника. Режем на диагонал.

21 ноември, 2012

Бърз Бюрек с праз





500 грама праз
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
2 чаени чаши брашно
3 супени лъжици масло или маргарин
копър
чер пипер,малко чубрица
Пикантина
1/2 пакетче бакпулвер
1 чаена лъжица сода бикарбонат

Разбиват се яйцата,прибавя се киселото мляко с угасената сода в него.Прибавяме маслото подправките,нарязаният на дребно праз,и най накрая брашното с бакпулвера.Всичко това се обърква,не е нужен миксер дори.Сместа се изсипва в подмазана с масло подходяща тавичка и печем до порозовяване.

Източник

17 ноември, 2012

Бананово-кокосов сладкиш- "Мартин"




3 яйца
4 банана
2 1/2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар (може да се увеличи)
1 1/2 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша маргарин
1/2 чаена чаша кокосови стърготини
1/2 чаена чаша шоколад на топчета
2 ванилии
1 пакетче бакпулвер

Сироп:
500 мл прясно мляко
2 супени лъжици мед
"ром" есенция


Глазура:
1 кутия крема сирене 200 гр
1 супена лъжица мед
200 гр бял шоколад
3 супени лъжици прясно мляко


Начин на приготвяне:

В купа разбиваме хубаво яйцата със захарта, след това добавяме олиото и прясното мляко. Бананите намачкваме с вилица и прибавяме в яйчната смес. След това прибавяме брашното, предварително разбъркано със кокосовите стърготини, шоколадовите топчета, бакпулвера и ванилията. Изсипваме в тава за сладкиши. Печем на 180 градуса за 45 минути (или според фурната ви).
След като изстине хубаво сиропирваме със затопленото прясно мляко, в което сме разтворили меда и есенцията.
За глазурата: Разтопяваме на водна баня шоколада с 3-те супени лъжици прясно мляко, добавяме меда. Оставяме да поизстине малко и тогава добавяме крема сиренето. Разбъркваме хубаво с тел за да няма бучки. Готовата глазура слагаме върху сладкиша, настъргаваме отгоре черен шоколад и посипваме със кокосови стърготини.