Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

28 септември, 2014

Бърза и лесна торта с кроасани и ванилов крем






400 гр.мини кроасани
200 гр.заквасена сметана
8 супени лъжици захар
2 пакетчета пудинг ванилия на |Д-р Йоткер
80 гр.пудра захар
600 мл прясно мляко

Предварително си подготвяме крема според указанието на опаковката.
В подходяща тортена форма с падащ ринг,слагаме малко от крема,нареждат се част от кроасаните и се излива част от горещият крем.Така процедираме до свършване на кроасаните.Най отгоре се залива с крем от заквасена сметана и пудра захар.Гарнира се по желание.Престоява една нощ в хладилника.






16 септември, 2014

Сладкиш с круши






125 г краве масло
1 чаена чаша захар
3 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.л. настъргана лимонова кора 
3-4 големи твърди круши
ванилия 

за поръсване:
2 с.л. кафява захар
2 с.л. филирани бадеми

за глазиране:
2 с.л. мед в оригинала е кайсиев мармалад

Разбива се маслото със захарта.Добавят се яйцата,киселото мляко,брашното с блакпулвера и накрая нарязаните круши на парченца заедно с ванилията.
В подходяща намазана тавичка изсипваме сместа и отгоре наръсваме с кафява захар и филирани бадеми.
Печем до готовност на 170 градуса.След изваждане се изчаква леко да изстине и глазираме с леко затоплен течен мед.


Източник

Градинарски омлет




2 глави лук
2 зелени чушки
2 червни чушки
1 тиквичка
200 мл течна сметана
100 гр.настърган кашкавал
сол,Универсална подправка
магданоз
1/2 паткетче бакпулвер
4 супени лъжици брашно
3 скилидки чесън
Задушете лука в малко мазнина. Добавете пресования чесън и нарязания магданоз или копър. Разбъркайте и свалете от огъня. Изсипете го в чиния.В същия тиган задушете зелените чушки и тиквичката (малка), нарязани на кубчета, за около 10-15 минути. Изсипете и тях в друга чиния. Задушете и червените чушки в малко мазнина.Разбийте яйцата със сметаната, настърганият кашкавал, сол и черен пипер 
на вкус. Добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте.Разделете сместа на три части и във всяка сипете (в една-лука, в друга-тиквичките със зелените чушки, и в трета - червените чушки).В намаслена и набрашнена тава сипете първо сместа с лука, после червените чушки и най-отгоре тиквичките със зелените чушки. Печете на 180 С за около 40 минути.

Източник



03 септември, 2014

Масленки и домашна торта а-ла " Рафаело "



6 яйца
180г захар
160г пресято брашно
½ пакетче бакпулвер
300 мл прясно мляко за сиропиране на блатовете

За крема
1 кутия подсладено кондензирано мляко Дулсе де лече
250 гр. Масло
150 гр.кокосови стърготини
течен шоколад за гарниране

Разделят се белтъците от жълтъците.Разбиваме ги на пяна.Жълтъците със захарта разбиваме до побеляване и удвояване на обема.Прибавяме брашното с бакпулвера и добавяме белтъците като вече се рарзбива мвичмателно с дървена лъгица или силиконова шпатула,за да не спаднат белтъците.Изсипваме в подходяща тава но по дълбока.Сместа може сщо да се раздели на две и да се изпече на два пъти ако нямате подходяща дълбока тавичка.След като се изпече блатът се изчаква да изстине и се разязва на две.Сиропира се с хладко топло мляко .

Крема се приготвя като се разбие маслото с \Дулсе де лече до еднородна смес,прибавят се кокосовите стърготини и се пристъпва към сглобяване на тортата.Поставя се първия блат,нанася се крем,поставя се втория блат и се измазва цялата торта с крем.Ако не стигне крема може да се измаже с разбита сметана или се гарнира със шоколад.


Масленки
1 ч. чаша мас
1 ч. ч. захар
1 яйце 
брашно-колкото поеме, на малки части се добавя докато се бърка докато спре да лепне и може спокойно да се оформят топки. Пека го на 130 градуса около 15 мин

30 август, 2014

Баба Гануш



2 патладжана 
2-3 скилидки чесън
3 супеви лъжици сусумов тахан
3 супени лъжици зехтин или олио
2-3 супени лъгици смлени орехи
2-3 супени лъжици кисело мляко
6-7 стръка мажданоз
сокът на 1/2 лимон
сол на вкус
Изпичаме патладжаните.Обелваме и смиламе в блендер.В купа смесваме тахана,олиото орехите и киселото мляко заедно с патладжана.Рзбъркваме да хомогенна смес


Източник

Сиропирана сладка баница по рецепта на Ваня Джорджевич



Сварява се сироп от 600мл.вода и 400гр. захар и оставям да изстине-Разбиват се 4  яйца с 200гр.захар,добавят се  200гр. кисело мляко,1 бакпулвер ,ванилия,кората на лимон и 200
мл.олио.В тази смес се накъсва на  на парченца 400гр. кори за баница и се сипва във форма за кекс.Пече се  на 150 градуса.Готовата баница се залива със сироп ,така топла и във формата.Като изстине я обръщаме в/у чиния


Вкусен гръцки сладкиш с много крем




1 чаена чаша нарязани орехи предварително леко запечени
1 кафяна чаша захар
½ чаена чаша масло
1 чаена чаша брашно
За крема със сирене крема
1 пакетче сирене крема-125 гр.
1/2 чаена чаша пудра захар
1 кутия течна сладкарска сметана-200 грама
За крем Ванилия
1 пакетче крем ванилия на Д-р Йоткер без варене
прясно мляко споед опаковката на пакетчето-300 мл
За шоколадовият крем
1 пакетче крем шоколад на Д-р Йоткер без варене
прясно мляко според указанието на опаковката-300мл
За гарниране отгоре
1 опаковка сладкарска сметана-200 грама
натрошен или настърган шоколад,или друга различна гарнитура според желанието
Предварително затопляме фурната.Намазняваме подходящ съд,като разбиваме с миксер маслото със захарта на пухкав крем и добавяме орехите.Печем до порозовяване и изваждаме да се охлади
Пригогтвяме си кремовете:Крем ванилия и Крем шоколад според упътването на опаковката
За крема със сирене крема:Слагаме крема сиренето в подходяш съд за разбиване,добавяме захарта и сметана и разбиваме на гъст крем.
Започва се сглобяване на сладкища:Първо се нанася крема с крем сирене,след това Крем ванилия,най отгоре крем шоколад и завършваме със разбит сметанов крем,наръсваме с настърган шоколад и поставяме в хладилник да стегне.