Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

20 август, 2015

Пиле с Хавайски микс и сметана



Обезкостено пилешко месо с Хавайски микс и сметана във Филипс Мултикукър
2 пилешки бутчета
1 опаковка Хавайски микс
2 глави лук
1 чаена лъжица Универсална подправка
4 скилидки чесън
чер пипер
1 щипка куркума
1 щипка кимион
1 кутия 200 мл.готварска сметана
100 грама магданоз
Измити и почистени пилешките бутчета се сваряват и обезкостяват.
Лукът се нарязва на дребно или се смила в чопър / При мене смлян в чопър/

Слага се в купата на Кукъра заедно с нарязаният чесън, и се пуска програма FRY за 7 минути.След като свърши програмата,добавяме зеленчуковият микс, почистеното и нарязано на дребни парченца пилешко месо и полученият бульон от варенето на бутчетата, избираме програма STEW за 30 минути.След края на програмата добавяме сметана разбъркваме и гарнираме с нарязан магданоз.Ако сосът е рядък се сгъстява с 1-2 супени лъжици брашно.

17 август, 2015

Разядка с патладжан, зеленчуци и топено сирене



Патладжанена разядка със зеленчуци и топено сирене, аз го приготвих в Мултикукър.Това е моята версия:
2 по малки патладжана
2 моркова
1 глава лук
2 домата
1 червена чушка
10 скилидки чесън
босилек магданоз дивисил
1 супена лъжица Универсална подправка
100 грама топено сирене
50 мл.олио
Изчистваме патлажданите нарязваме ги на кръгчета и посоляваме.След около час ги нарязваме на много дребни парченца, или блиндираме но да останат парченца от патладжаните, да не е съвсем на пюре.
Почистват се другите зеленчуци морков, домат и чушка, и лук.Смилат се в чопър и се поставят в купата на Кукъра, излимаве олиото .Избираме програма FRY за 40 минути.Оставяме така зеленчуците и патладжана да се пържат.Когато остане на мазнина 5-6 минути преди края, добавяме смлените домати и подправките, заедно с топеното сирене.Оставяме да си свърши пограмата и изключваме от контакта.Оставяме да се охлади и после поставяме в хладилник.Студено или топло е много добро и за предястие и за основно ястие-

Източник

28 юли, 2015

Спагети Фритата






100 грама сварени спагети
5 яйца
150 мл.готварска сметана
50 гр.настърган кашкавал
130 грама колбас или прошуто или бекон, по желание
150 гр.топено пушено сирене в оригинал е Скаморца
магзаноз, чубрица
Избирам пограма FRY за 55 минути.На дъното на съда слагам малко масло за се разтопи.Изсипвам спагетите и ги запържвам за около 7 минути.Предварително си разбивам яйцата със сметаната,нарязвам на дребно колбаса,топеното сирене и настъргвам кашкавал.Изсипвам всичко това върху спагетите и оставям да се пържи.На половината време 30 минути,обръщам върху чиния и пак поставям в съдът на кукъра да се запържи и от другата страна.

Сьомга в Мултикукър с талиятели от тиквички чери домати и картофи



2 филета сьомга
1 тиквичка
1 кутия чери домати
50 мл олио
500 грама картофи
90 мл-бяло вино
сок от половин лимон
пипер, сол, соев сос
Универсална подправка
1 връзка копър
Сьомгата се маринова предварително в малко соев сос, чер пипер и копър.Избира се програма FRY на Мултикукъра за 15 минути.Изпържваме филетата и ги изваждаме в чиния.След това на програма BAKE слагаме картофите с малко масло за 20 минути, на 150 градуса.Прибавяме филетата сьомга, наливаме бялото вино и оставяме програмата да свърши.
Нарязваме една малка тиквичка на тънти ленти или със специална белачка нарязваме на жулиени, като ги поставяме в специалната подложка за готвене на пара.Задушаваме на програма STEW за 15 минути .Всичко вече е готово,гарнираме и сервираме.

Награда от Бон апети /Филипс България



Случи се така, че видях в една реклама да се предложи рецепта в Бон-апети, да предизвикаш Лора и Стоян.Ако рецептата бъде харесана печелиш Филипс Мултикукър.Защо не, предложих една моя гръцка рецепта от моя блог.И чудото стана.Бях първият щастливец спечелил този Мултикукър.Благодаря на Лора и Стоян за доверието, харесали са моята рецепта и тя стана победител.

Наградата

18 май, 2015

Сладкиш Хималаи



Сладкиша е по рецепта на Антоанета Маринова .
За кафявата смес:

2 яйца
1 чаена чаша захар
2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
1 чаена чаша прясно мляко
2 супени лъжици какао
½ чаена чаша олио
За бялата смес


400 грама сирене крема
1 чаена чаша прясно мляко
2 яйца
1 пудинг ванилия на Д-р Йоткер
1 чаена чаша захар


Разбиват се хубаво двете смеси поотделно до получаване на хомогенна смес.Подходяща тавичка в която ще печем сладкиша се намазва или постила с хартия за печене.Излива се половината кафява смес,върху нея изливаме от бялата.и завършваме с останалата кафява смес.Печем бавно около 40 минути.Проверява се с клечка за готовност.Когато се изсипват смесите в тавичката ще се получи шарена маса.но това да не Ви притеснява,след изпичане двете смеси се отделят.Гарнира се по желание или с разбита сметана или шоколадов ганаш.

14 април, 2015

Домашен хайвер





1-2 супени лъжици хайвер
2-3 филии стар хляб
½ глава лук
½ кафяна чаша гореща вода
олио
лимонов сок или прясно изцеден лимон.

В подходящ дълбок но широк съд се поставя хайвера и половината от глава лук нарязан на дребно.Наливаме гореката вода,това се прави за да се напукат зърната.С пасатор започваме да пасираме.След като се образува една еднородна смес,започваме да доливаме олио до необходимата гъстота,като продължаваме да пасирваме нагоре надолу с пасатора.След като вече е готов хайвера се капва лимоновият сок и се добавя изцеденият хляб.Пасирва се до получаването на еднородна смес и хайвера е готов за консумация.