Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

07 юни, 2016

Локумено бутер тесто



Още една сладост от Йоли

бутер тесто
1 кутия локум
200 гр. орехи
1 леко разбит белтък
50 гр.кристална захар
Бутер тестото се размразява, нарязва се локума на малки парченца и се наръсва върху бутер тестото,наръсваме и едро нарязани орехи.Навиваме на руло намазва се с белтък и се поръсва с кристална захар, още по добре е да бъде кафява.По точи начин ще се получи карамелена коричка.Печем до готовност.Оставяме лека да изстине и разрязваме на малки рулца.

Източник

Бразилски кафеен сладкиш






Невероятен вкусен, лесен и ефектен сладкиш предложен от кулинарната изкусителка Йоли

250 гр. масло
250 гр.захар
6 яйца
250 гр. брашно
1 бакпулвер
ванилия
За сиропа
500 мл силно кафе
4 супени лъжици какао
6 супени лъжици захар
2 супени лъжици коняк
За глазура
2 кутии сладкарска сметана
200 гр.захар

Разбива се на пухкав крем маслото със захарта.Добавят се яйцата и  брашното с бакпулвера.Разбиваме до получаване на еднородна смес.Изсипваме в подходяща тавичка и печем до готовност.След като изстине сладкиша набождаме на различни места.
Разбъркват се сухите съставки за заливката и се добавя кафето.Заливаме изстиналият сладкиш.
Разбива се сметаната със захарта и се нанася върху целия сладкиш.Отгоре може да наръсим кокосови стърготини или да наръсим кафе.

Източник

20 август, 2015

Пиле с Хавайски микс и сметана



Обезкостено пилешко месо с Хавайски микс и сметана във Филипс Мултикукър
2 пилешки бутчета
1 опаковка Хавайски микс
2 глави лук
1 чаена лъжица Универсална подправка
4 скилидки чесън
чер пипер
1 щипка куркума
1 щипка кимион
1 кутия 200 мл.готварска сметана
100 грама магданоз
Измити и почистени пилешките бутчета се сваряват и обезкостяват.
Лукът се нарязва на дребно или се смила в чопър / При мене смлян в чопър/

Слага се в купата на Кукъра заедно с нарязаният чесън, и се пуска програма FRY за 7 минути.След като свърши програмата,добавяме зеленчуковият микс, почистеното и нарязано на дребни парченца пилешко месо и полученият бульон от варенето на бутчетата, избираме програма STEW за 30 минути.След края на програмата добавяме сметана разбъркваме и гарнираме с нарязан магданоз.Ако сосът е рядък се сгъстява с 1-2 супени лъжици брашно.

17 август, 2015

Разядка с патладжан, зеленчуци и топено сирене



Патладжанена разядка със зеленчуци и топено сирене, аз го приготвих в Мултикукър.Това е моята версия:
2 по малки патладжана
2 моркова
1 глава лук
2 домата
1 червена чушка
10 скилидки чесън
босилек магданоз дивисил
1 супена лъжица Универсална подправка
100 грама топено сирене
50 мл.олио
Изчистваме патлажданите нарязваме ги на кръгчета и посоляваме.След около час ги нарязваме на много дребни парченца, или блиндираме но да останат парченца от патладжаните, да не е съвсем на пюре.
Почистват се другите зеленчуци морков, домат и чушка, и лук.Смилат се в чопър и се поставят в купата на Кукъра, излимаве олиото .Избираме програма FRY за 40 минути.Оставяме така зеленчуците и патладжана да се пържат.Когато остане на мазнина 5-6 минути преди края, добавяме смлените домати и подправките, заедно с топеното сирене.Оставяме да си свърши пограмата и изключваме от контакта.Оставяме да се охлади и после поставяме в хладилник.Студено или топло е много добро и за предястие и за основно ястие-

Източник

28 юли, 2015

Спагети Фритата






100 грама сварени спагети
5 яйца
150 мл.готварска сметана
50 гр.настърган кашкавал
130 грама колбас или прошуто или бекон, по желание
150 гр.топено пушено сирене в оригинал е Скаморца
магзаноз, чубрица
Избирам пограма FRY за 55 минути.На дъното на съда слагам малко масло за се разтопи.Изсипвам спагетите и ги запържвам за около 7 минути.Предварително си разбивам яйцата със сметаната,нарязвам на дребно колбаса,топеното сирене и настъргвам кашкавал.Изсипвам всичко това върху спагетите и оставям да се пържи.На половината време 30 минути,обръщам върху чиния и пак поставям в съдът на кукъра да се запържи и от другата страна.

Сьомга в Мултикукър с талиятели от тиквички чери домати и картофи



2 филета сьомга
1 тиквичка
1 кутия чери домати
50 мл олио
500 грама картофи
90 мл-бяло вино
сок от половин лимон
пипер, сол, соев сос
Универсална подправка
1 връзка копър
Сьомгата се маринова предварително в малко соев сос, чер пипер и копър.Избира се програма FRY на Мултикукъра за 15 минути.Изпържваме филетата и ги изваждаме в чиния.След това на програма BAKE слагаме картофите с малко масло за 20 минути, на 150 градуса.Прибавяме филетата сьомга, наливаме бялото вино и оставяме програмата да свърши.
Нарязваме една малка тиквичка на тънти ленти или със специална белачка нарязваме на жулиени, като ги поставяме в специалната подложка за готвене на пара.Задушаваме на програма STEW за 15 минути .Всичко вече е готово,гарнираме и сервираме.

Награда от Бон апети /Филипс България



Случи се така, че видях в една реклама да се предложи рецепта в Бон-апети, да предизвикаш Лора и Стоян.Ако рецептата бъде харесана печелиш Филипс Мултикукър.Защо не, предложих една моя гръцка рецепта от моя блог.И чудото стана.Бях първият щастливец спечелил този Мултикукър.Благодаря на Лора и Стоян за доверието, харесали са моята рецепта и тя стана победител.

Наградата