Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

07 юни, 2016

Сладкиш с ябълки и масло по рецепта на Мария Саватинова




1 пакетче масло
2 пакета бисквити роден край с масло
4-5 големи ябълки нарязани на филийки или малки парченца
За заливката
5 яйца
1 чаена чаша захар
4 супени лъжици олио
4 супени лъжици вода
1 бакпулвер
1 чаена чаша брашно
100 грама смлени орехи
В подходящ съд се разтопява маслото, нареждат се бисквитите, въху тях нарязаните ябълки.Отгоре върху тях се излива яйчената смес.Пече се на 180 градуса до готовност.

Сьомга с паста нуделс и майонезено горчичен сос



2 филета сьомга
200 гр. Паста нуделс
Универсална подправка
Соев сос
Чер пипер
Подправка за риба

За соса
200 мл.майонеза течна
20 мл кетчуп
½ чаена лъжичка горчица

Предварително се маринова сьомгата с подправките.Оделно се сваряват нуделите и после леко се запържват.
Сьомгата се пече около 10 минути на 170 градуса до готовност.Гарнираме с паста Нуделс.Въобще гарнитурата може да бъде разнообразна по желание.

Нежен щрудел с крем ванилия


500 гр. фини кори за баница
За сместа за намазване на корите:
3  яйца
3 супени лъжици  захар
200 мл олио
1/2 чаша (200 мл)  пшеничен грис
1 пакетче  бакпулвер
малко  настъргана лимонова кора
200 мл  кисело мляко
За крема на щрудела:
2 л прясно мляко
20 супени лъжици  захар
6  пудинга ванилия на Д-р Йоткер
Първо сварете пудинга за крема в млякото (според указанията на опаковката) със захарта. Оставете крема да изстине, като от време на време разбърквате, за да не хване коричка.
Разбийте яйцата със захарта и добавете маслото, гриса, смесен с бакпулвера, киселото мляко и кората от лимон.
Пребройте корите и ги разделете на 4 части, така че да получите 4 щрудела.
Започнете с подреждането на корите. Върху първите три поставете по 3-4 супени лъжици от заливката за корите, а върху четвъртата поставете от горещия пудинг (плънката за щрудела) и завийте на руло. Същата процедура се повтаря с останалите кори.
Намажете щруделчетата с останалата смес за намазване, поставете ги в тава върху хартия за печене и ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути.
Изчакайте да се охладят, нарежете на парчета и поръсете с пудра захар.

Локумено бутер тесто



Още една сладост от Йоли

бутер тесто
1 кутия локум
200 гр. орехи
1 леко разбит белтък
50 гр.кристална захар
Бутер тестото се размразява, нарязва се локума на малки парченца и се наръсва върху бутер тестото,наръсваме и едро нарязани орехи.Навиваме на руло намазва се с белтък и се поръсва с кристална захар, още по добре е да бъде кафява.По точи начин ще се получи карамелена коричка.Печем до готовност.Оставяме лека да изстине и разрязваме на малки рулца.

Източник

Бразилски кафеен сладкиш






Невероятен вкусен, лесен и ефектен сладкиш предложен от кулинарната изкусителка Йоли

250 гр. масло
250 гр.захар
6 яйца
250 гр. брашно
1 бакпулвер
ванилия
За сиропа
500 мл силно кафе
4 супени лъжици какао
6 супени лъжици захар
2 супени лъжици коняк
За глазура
2 кутии сладкарска сметана
200 гр.захар

Разбива се на пухкав крем маслото със захарта.Добавят се яйцата и  брашното с бакпулвера.Разбиваме до получаване на еднородна смес.Изсипваме в подходяща тавичка и печем до готовност.След като изстине сладкиша набождаме на различни места.
Разбъркват се сухите съставки за заливката и се добавя кафето.Заливаме изстиналият сладкиш.
Разбива се сметаната със захарта и се нанася върху целия сладкиш.Отгоре може да наръсим кокосови стърготини или да наръсим кафе.

Източник

20 август, 2015

Пиле с Хавайски микс и сметана



Обезкостено пилешко месо с Хавайски микс и сметана във Филипс Мултикукър
2 пилешки бутчета
1 опаковка Хавайски микс
2 глави лук
1 чаена лъжица Универсална подправка
4 скилидки чесън
чер пипер
1 щипка куркума
1 щипка кимион
1 кутия 200 мл.готварска сметана
100 грама магданоз
Измити и почистени пилешките бутчета се сваряват и обезкостяват.
Лукът се нарязва на дребно или се смила в чопър / При мене смлян в чопър/

Слага се в купата на Кукъра заедно с нарязаният чесън, и се пуска програма FRY за 7 минути.След като свърши програмата,добавяме зеленчуковият микс, почистеното и нарязано на дребни парченца пилешко месо и полученият бульон от варенето на бутчетата, избираме програма STEW за 30 минути.След края на програмата добавяме сметана разбъркваме и гарнираме с нарязан магданоз.Ако сосът е рядък се сгъстява с 1-2 супени лъжици брашно.

17 август, 2015

Разядка с патладжан, зеленчуци и топено сирене



Патладжанена разядка със зеленчуци и топено сирене, аз го приготвих в Мултикукър.Това е моята версия:
2 по малки патладжана
2 моркова
1 глава лук
2 домата
1 червена чушка
10 скилидки чесън
босилек магданоз дивисил
1 супена лъжица Универсална подправка
100 грама топено сирене
50 мл.олио
Изчистваме патлажданите нарязваме ги на кръгчета и посоляваме.След около час ги нарязваме на много дребни парченца, или блиндираме но да останат парченца от патладжаните, да не е съвсем на пюре.
Почистват се другите зеленчуци морков, домат и чушка, и лук.Смилат се в чопър и се поставят в купата на Кукъра, излимаве олиото .Избираме програма FRY за 40 минути.Оставяме така зеленчуците и патладжана да се пържат.Когато остане на мазнина 5-6 минути преди края, добавяме смлените домати и подправките, заедно с топеното сирене.Оставяме да си свърши пограмата и изключваме от контакта.Оставяме да се охлади и после поставяме в хладилник.Студено или топло е много добро и за предястие и за основно ястие-

Източник