1 кг телешко контра филе
2 глави лук
700 грама гъби
150 грама масло
80 мл.бяло вино
ром или коняк 30 мл
2 лимона
2 връзки магданоз
индийско орехче,чер пипер,сол
1-2 чаени лъжици Универсална зеленчукова подправка
1 чаена лъжичка червен пипер
Месото се измива,подсушава,овкусява се със сол и черен пипер. Запържва се в подходящ тиган в сгорещено масло.Когато се зачерви се добавят гъбите нарязани на филйки и бялото вино.Задушава се на тих огън до омекване на месото.Когато омекне се налива ромът,добавя се 1-2 щипки настъпргано индийско орехче,1-2 чаени лъжици Универсална зеленчукова подправка и ситно нарязан магданоз.Залива се с изцеден лимон и хубаво се разбърква.Сваля се от котлона,захлупва се и се оставя да се задуши.Сервира се с картофена гарнитура или ориз