8
белтъка
1
чаена чаша пудра захар
8
жълтъка
250
грама млени,предварително запечени
орехи
2
супени лъжици какао
ванилия
За
крема
500
грама краве масло
2
чаена чаша пудра захар
4
супени лъжици брашно
2супени лъжица какао
600
грама прясно мляко
Белтъците
бием с пудра захар на сняг,прибавяме
разбитите жълтъци към белтъчната
смес,като вече бъркаме със шпатула,за
да не спаднат белтъците,добавяме орехите
какаото и ванилията
Разделяме
сместа на две и изсипваме в подходяща
тортена форма за изпичане на блатовете.
По оригинал рецептата е вид сладкиш
като се пече в правоъгълна тава, и след
изпичане се нарязва на 3 ленти които се
слепват с крема,но аз реших да го направя
във вид на торта.
След
изпичане на блатовете ги оставяме да
се охладят.
Приготвяме
си крема,за тази торта-сладкиш,направих
двойна доза крем.
Кравето
масло се разбива с пудрата захар на
хубав гъст крем,
4
супени лъжици брашно се разтварят в
малко прясно мляко,заедно с 2 лъжици
какао, и се добавят към 600 грама завряло
прясно мляко до получаването на гъст
крем.След като изстине кремът се прибавя
към масленият крем и се разбърква хубаво
със шпатула до получаване на хубав гъст
и пухкав крем.С него мажем тортата-сладкиш-
Отгоре
за декорация може да направите тлазура,
по желание разтопен шоколад,или по ваше
желание кой каквата декорация желае