8 кори за баница
700 г пилешко месо (филе и от бутче)
1 картоф
1 малка тиквичка
1 морков
1 глава лук
3 скилидки чесън
100 г грах
2 с.л. доматено пюре
1 к.ч. вода
сол
черен пипер
1 с.л. с връх краве масло
За бешамела:
2 с.л. краве масло
1 с.л. брашно
250 мл прясно мляко
сол
черен пипер
щипка индийско орехче
За поръсване:
100 грама кашкавал при мене настъргана Моцарела
В загрят тиган с незалепващо покритие добавяме кравето масло, месото нарязано на хапки, чесъна и лука, нарязани на ситно и задушаваме. Добавяме нарязаните на кубчета морков, картоф и тиквичка, добавяме граха, запържваме за кратко и добавяме разтвореното във вода доматено пюре. Подправяме ястието със сол и черен пипер и задушаваме, докато омекнат зеленчуците.
За бешамела:
Запържваме брашното в сгорещеното масло и на тънка струйка при непрекъснато разбъркване добавяме прясното мляко. Бъркаме сместа, докато леко се сгъсти и махаме от огъня. Добавяме щипка индийско орехче, сол и черен пипер.
В по-големи купички сгъваме 2 кори, като оставяме корите да излизат навън от купичката. Добавяме от плънката и пълним купичките до ръба. Затваряме с краищата на корите плътно, притискаме с ръка хубаво да залепнат и обръщаме в намазана с мазнина тава или покрита с хартия за печене.
Всяка порция кебап намазваме с бешамела и слагаме във фурната да се запече за 20 мин.
Изваждаме, поръсваме с настърган кашкавал или Моцарела и връщаме във фурната да се запече за още 5 мин.
http://vkusenden.blogspot.bg/2015/11/sultan-kebabi.html
Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.
07 юни, 2016
Φαβα /Λουβάνα / Гръцко национално ястие
1 малка глава кромид лук
1 чушка
Универсална подправка
1 телешки бульон
50 мл.олио
Без предваително накисване на Фава, я поставяме в подходящ съд заедно с лукът чушката и всички подправки , варим до омкване на всички продукти.Смъкваме от котлона, оставяме малко да се охлади и пасираме с пасатор или в блендер до получаване на хубава еднородна смес,приличаща на пюре.
Отделно си нарязваме 1 малка глава кромид лук и запържваме до карамелизиране.При сервиране в чинията поставяме най отгоре от този лук, и изливаме тънка струйка зехтин.
Фава е вид жълт грах, известна е в гръцката кухня.Най хубавата Фава е от остров Санторини
Рулца със сирене на Емо:
4 чаени чаши брашно
1 пакетче суха мая или половин кубче жива мая
2 суп.лъжици захар
1 суп.лъжица сол
300 гр-сирене
Замесва се меко тесто.Разтомчва се като се намазва с азтопено масло,напъсва се със сирене и се навива на руло.Нарядваме на шайби около 2 см.Оставят се да втасат около 30 минути.Наръсват се с чубрица и се поставян в намазана форма за мъфини.Печем до готовност.
Мока капрезе
Невероятното Мока капрезе на Ваня Кръстева
3 яйца
150 гр. бадеми
100 гр. захар
100 гр.краве масло
50 гр.черен шоколад
1/2 бакпулвер
ванилия
3 супени лъжици какао
За крема
200 мл прясно мляко
3 супени лъжици захар
1 супена лъжица нишесте
2 чаени лъжици нес кафе
ванилия
За поръска
белени филирани бадеми
кафява захар
20 гр.щоколад
Източник
Пълнено обезкостено пиле с Левурда и пушени сирена
1 пиле почистено и обезкостено
125 грама краве масло /1 опаковка /
Подправка за пиле
За плънката:
500 грама Левурда
100 гр-краве масло
Зелени подправки : Магданоз,Девисил,Целина, Джоджен
1 опаковка топено пушено сирене
100 грама пушена Моцарела
Универсална подправка
2 глави лук
Чер пипер
Чесън на прах
Предварително си подготвямеи плънката като запържваме лукът със Лавурда и зелените подправки до омекване.Прибавяме универсалната подправка, черния пипер и чесън на прах.След като омекне и се задуши леко плънката добавяме нарязани на парченца пушените сирена.Оставяме малко да изстине и пристъпваме към пълненето на пилето.
След като хубаво сме го напълнили, забождаме с клечки за зъби за да не изпадне плънката.Намазваме пилето с останалото 50 грама масло,червен пипер и подправка за пиле.Поставяме в подходяща тавичка за печене,завиваме с алуминиево фолио и печем така около 40 минути.След това махаме фолиото и запичаме пилето за да се получи хубава коричка и загар
Сладкиш с ябълки и масло по рецепта на Мария Саватинова
2 пакета бисквити роден край с масло
4-5 големи ябълки нарязани на филийки или малки парченца
За заливката
5 яйца
1 чаена чаша захар
4 супени лъжици олио
4 супени лъжици вода
1 бакпулвер
1 чаена чаша брашно
100 грама смлени орехи
В подходящ съд се разтопява маслото, нареждат се бисквитите, въху тях нарязаните ябълки.Отгоре върху тях се излива яйчената смес.Пече се на 180 градуса до готовност.
Абонамент за:
Публикации (Atom)