19 септември, 2010
Сладкиш с праскови
2 яйца
250 г захар
200 г заквасена сметана или кисело мляко
200 мл прясно мляко
125 г разтопено масло
350 г брашно
3 ч л бакпулвер
1 лимонова есенция
Измиваме и изчистваме прасковите.Нарязваме ги на парчета.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.Добавят се последователно заквасената сметана, прясното мляко и разтопеното масло. Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера.Изсипваме в подходяща форма за печене и печем в умерена фурна.
За да не потънат плодовете в тестото,препоръчително е първо леко да се запече сладкишът за около 10 минути, и тогава да се наредят прасковите като се наръсят с 2 супени лъжици захар.Време за приготвяне на сладкишът около 50 минути.
Източник
Ще се възползвам от трика с нареждането на прасковите след леко запичане на тестото.
ОтговорИзтриванеИзглежда много сочен сладкишът, харесва ми!
Поздрави!