Още щом видях тази Мазаница в една от кулинарните групи на Фейсбук,предложена от Любка Гечева реших,че когато дойде време за това, ще се прави.Сега в тези студени есенни дни това предложение е направо чудесно
Необходимите продукти:
4 патладжана,
1,5 кг. червени шушки /В оригиналната рецепта чушките са зелени/
5-6 моркова
3 скилидки чесън
1 кг домати /Ппри мене домати от вид Рома /
1/2 връзка магданоз,Целина,Дивисил и малко джоджен /Тези зелени подправки много подхождат на това/
1 щипка кимион,
1 с л сол(ако обичате по-соленичко може и две),
1 с л захар.
2 пукани люти чушлета
Патладжаните се обелват и нарязват на малки кубченца,посоляват се и се оставят около 2 часа за да си пуснат горчивината.После се изцеждат много хубаво от течността,като се изстискват с ръка.
Отделно в блендер се смилат чушките ,морковите и чесъна,които запържваме с 150 мл.олио.След това прибавяме нарязаните на кубчета патладжани.Пържи се на бавен огън докато патладжаните омекнат.Тогава се прибавят и смлените домати и се пържи докато остане само на мазнина.Към края се прибавят и зелените подправки със солта и захарта.Ако остане от Мазанизцата,може да се съхрани в бурканчета след заваряване за зимнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар