За кюфтетата
1кг кайма
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 връзка магзаноз
3 филии хляб или галета
Сол,черен пипер и подправки според желанието /При мене малко соев сос и зеленчукова подправка Микадо /
За соса
3 глави лук
3 супени лъжици олио
2 супени лъжици магданоз
600 грама кисело мляко
2 яйца
2 скилидки чесън
Сол,пипер,подправки по желание при мен зеленчукова подправка Микадо
Предварително си приготвяме каймата ,като я объркваме с подправките и правим кюфтетата.В подходяща тавичка нареждаме кюфтета и в страни от тях нареждаме нарязан кромид лук,така,че да не е под кюфтетата а окол тях.Наръсваме с 2-3 супени лъжгици олио и хоставяме във фурната да се запекат кюфтетат и лукът докато получат лек загар.Отделно в друг съд разбиваме яйцата с киселото мляко,чесъна олиото и подправките.Изваждаме за малко тавичката ,заливаме с така полученият сос от киселото мляко и пак слагаме да се запече до готовност.Не трябва сосът от киселото мляко да стегне много.Само колкото да се получи една коричка отгоре.
Източник
Няма коментари:
Публикуване на коментар