25 март, 2014

Коприва на фурна




750 грама коприва
200 грама кромид лук
Джоджен,Девисил,Целина ситно нарязани
50 гр брашно
200 гр.натрошено сирене
3 яйца+3 яйца за заливка отгоре
300 мл прясно мляко
1 супена лъжица Зеленчукова подправка
1 кофичка кисело мляко

Копривата се измива и нарязва на дребно.Прибавя се нарязаният лук и зелените подправки.Посолява се прибавя се брашното и се запържва с малко олио.След като се запържи и задуши леко се сваля от котлона,прибавя се сиренето и се изсипва в подходяща тавичка.Заливаме с разбитите яйца и прясното мляко.Печем до готовност.След тово заливаме с 1 кофичка киксело сляко и още 3 разбити яйца и заливаме отгоре.Отново пъхаме във фурната докато получи хубава коричка да порозовее.


1 коментар:

  1. Много интересно и вкусно предложение! Нещо като мусака или по-скоро запеканка с коприва. Много апетитна коричка има от горе.
    Честито, Благовещение, Дуня!

    ОтговорИзтриване