1кг спанак
300 гр.извара
2 яйца
200 гр галета
4-5 средни картофа
Зелени подправки /Магданоз,Джоджен,Девисил/
чер пипер
1 глава лук
Универсална подправка зеленчукова
За панировката
3 яйца
200 гр галета за овалване
Сваряват се картофите и се настъргват в подходящ съд.
Спанака се изчиства и заедно със зелените подправки се бланшира до омекване.Изцежда се от водата и се прибавя към картофите.Прибавяме 2 разбити яйца,изварата,подправките, настърган или нарязан на ситно лук.Всичко това се обърква,оформят се кюфтенца които се овалват в галета.След това в яйце и се пържат до зачервяване.След като станат готови се изваждат на решетка върху хартия,за да могат да останат хрупкави а не да се задушат.
300 гр.извара
2 яйца
200 гр галета
4-5 средни картофа
Зелени подправки /Магданоз,Джоджен,Девисил/
чер пипер
1 глава лук
Универсална подправка зеленчукова
За панировката
3 яйца
200 гр галета за овалване
Сваряват се картофите и се настъргват в подходящ съд.
Спанака се изчиства и заедно със зелените подправки се бланшира до омекване.Изцежда се от водата и се прибавя към картофите.Прибавяме 2 разбити яйца,изварата,подправките,
Няма коментари:
Публикуване на коментар