1 кг тиквички
1 кофичка кисело мляко
300 гр. галета
сол,чер пипер,Универсална подправка
Чесън на прах
100 мл олио
Изчистват се обелват и нарязват тиквичките на пръчици.Овалват се в киселото мляко и след това в галетата подправена със сол,чер пипер,чесън на прах и малко универсална подправка.Подреждат се в намазана тавичка с олио и се запичат до готовност.Поднасят се със сос от кисело мляко или сос от тиквички
За соса:
1 майонеза
3 тиквички
3 супени лъжици кисело мляко
100 гр.сирене
1 глава лук настърган
сол на вкус
чесън на прах или 2-3 скилидки счукан чесън
Тиквичките се изчистват,нарязват на кубчета и се слагат в подходяш съд да заврат.След като станат готови се изцеждат в гевгир и се пасирват с майонеза,сиренето,киселото мляко и подправките до хомогенна сме
Източник
Тиквичките стават невероятно вкусни, но ме впечатли и със соса - за пръв път срещам такъв. Обезателно ще пробвам!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни, Донка!