6 яйца
180г захар
160г пресято брашно
½ пакетче бакпулвер
180г захар
160г пресято брашно
½ пакетче бакпулвер
300 мл прясно
мляко за сиропиране на блатовете
За крема
1 кутия подсладено
кондензирано мляко Дулсе де лече
250 гр. Масло
150 гр.кокосови
стърготини
течен шоколад
за гарниране
Разделят се
белтъците от жълтъците.Разбиваме ги на
пяна.Жълтъците със захарта разбиваме
до побеляване и удвояване на обема.Прибавяме
брашното с бакпулвера и добавяме
белтъците като вече се рарзбива
мвичмателно с дървена лъгица или
силиконова шпатула,за да не спаднат
белтъците.Изсипваме в подходяща тава
но по дълбока.Сместа може сщо да се
раздели на две и да се изпече на два пъти
ако нямате подходяща дълбока тавичка.След
като се изпече блатът се изчаква да
изстине и се разязва на две.Сиропира се
с хладко топло мляко .
Крема се приготвя
като се разбие маслото с \Дулсе де лече
до еднородна смес,прибавят се кокосовите
стърготини и се пристъпва към сглобяване
на тортата.Поставя се първия блат,нанася
се крем,поставя се втория блат и се
измазва цялата торта с крем.Ако не стигне
крема може да се измаже с разбита сметана
или се гарнира със шоколад.
Масленки
1 ч. чаша мас
1 ч. ч. захар
1 яйце
брашно-колкото поеме, на малки части се добавя докато се бърка докато спре да лепне и може спокойно да се оформят топки. Пека го на 130 градуса около 15 мин
Няма коментари:
Публикуване на коментар