4 патладжана
1 глава лук
4 сурови наденички обелени от ципата
4 домата
1 глава чесън
300 гр. настърган кашкавал
2 малки опаковки топено сирене
100 мл.олио
Универсална зеленчукова подправка Микадо,чер пипер
Предварително се нарязват патладжаните на филийки като не се реже до края в основата им.Насоляват се и се одставят така престоят около час.
Предварително смилам в блендера 4 домата с няколко скилидки чесън, и 1 чаена лъжца Универсална залунчукова подправка.
В подходяща тава наливам на дъното доматеният сок с малко олио, подреждам изцедените патладжани като във всеки отрязан отсек започвам да нареждам,лук нарязан на шайби,топено сирене,наденичка,пак топено сирене и лук.Завивам тавичката с алуминево фолио и пускам да се пече на 170 градуса около 40 минути.След това махам фолиото и запичам до зачервяване на патладжана.Изваждам от фурната наръсвам настърган кашкавал и отново поставям във фурната до зачервяване на коричката.Изваждаме и сервираме
Няма коментари:
Публикуване на коментар