Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

03 април, 2010

ВЕЛИКДЕН






Великден е един от най-светлите празници в православния календар. Това е денят, в който християните празнуват възкресението на своя Господ Исус Христос. Божият Син, който със смъртта си изкупил греховете на човечеството, а с възкресението си дал надежда за живот след смъртта.



На Велика събота Църквата възпоменава телесното погребение на Исуса Христа и слизането Му в ада. По обичая на юдеите Йосиф и Никодим снели пречистото тяло Господне от кръста, обвили ги в пелени с благовония и го положили в нов каменен гроб в Йосифовата градина, която се намирала недалче от Голгота. При погребението на Исуса присъствали Мария Магдалина, майка на Яков и Йосиф.
Първосвещениците и фарисеите знаели, че Исус Христос е предрекъл възкресението Си. Не вярвайки на предсказаното, а и страхувайки се да не би Апостолите да откраднат Тялото на Иисуса, измолили от Пилат военна стража. Поставили стражата до гроба, а самия гроб запечатали

4 коментара:

  1. Чудесни са станали яйчицата!
    Светли, щастливи и благословени Великденски празници, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Честито Воскресение Христово!

    Светли и благословени празници!

    Поздравявам те, Дуня :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Честито Воскресение Христово!
    Здраве, мир и любов за всички!

    Слънчева и усмихната седмица, Дуня :)

    ОтговорИзтриване
  4. Честито Възкресение, Дуня, китно местенце си имаш, ще го посещавам!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване