Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

04 юли, 2010

Кекс с тиква




Първоизточникът на тази рецепта е Селма от форумът на Бг-мама.С мои малки изменения.

3 яйца
1 чаена чаша захар
ванилия
1 1/2 чаена чаша брашно/ при мене Фарин-ап/ за което не съм ползвала Бакпулвер
3-4 супени лъжици прясно мляко
130 грама маргарин
1 каремелов пудинг на "Д-р Йоткер"
ванилия
орехи
1 пакетче бакпулвер
2 чаени чаши настъргана тиква

Разбиваме яюцата със захарта.В чаена чаша слагаме пакетчето пудинг и допълваме с брашно,изсипваме в яйчената смес като добавяме още 1/2 чаша брашно.Прясното мляко ванилията и маргаринът.Добавяме и настърганата тиква ,като аз си позволих и сложих и 3 шепи нарязани орехи.Печем в подходяща форма.По желание отгоре може да се гарнира с глазура

За глазурата

3 супени лъжици мед
2 супени лъжици вода
20 грама шоколад /при мене шоколадов топинг/
30 грама масло
ванилия

Смесваме водата и медът като завираме до карамализирането им.Прибавяме шоколадът и бъркаме докато се сгъсти.След като смъкнем от огъня прибавяме маслото.Изчакваме малко да се охлади и нанасяме върху кексът.

1 коментар:

  1. Хей... как само ми се прияде нещо с тиква.. Ами сега?! ;-) Знам, че може да замени с моркови, но.. не е същото. Ще си запазя рецептата за есента :-D Много свежа и вкусна обещава да е, благодаря, Донка!

    Поздрави сърдечни и пожелание за здраво, усмихнато и вкусно лято :-)

    ОтговорИзтриване