Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

06 октомври, 2013

Баклава с локум,круши,лешници и стафиди



1 пакет листи за баница
2 кутии обикновен локум
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица сода за хляб
1 чаена чаша захар
3 супени лъжици олио
2 ванилии
2 чаени чаши нарязан плод на дребни парченца.Може и насдтъргани ябълки или крушши или друг плод по желание.Ако е по мек плодът нарязан на парченца.Ако е по твърд настърган
½ чаена чаша едро нарязани орехи,бадеми или лешници /При мен лешници/
½ чаена чаша стафиди
За сиропа
1 1/2 чаена чаша вода
1 чаена чаша захар
100 гр.масло
1 ванилия

Вземат се 2 по 2 листи за баница,като се намазва първият лист,поставя се другият отгоре и в края на тясната част се слага по няколко супени лъжици от плънката,която се прави от 1 чаена чаша кисело мляко 1 чаена лъжичка сода за хляб,1 чаена чаша захар,2 ванилии,3 супени лъжици олио,като вътре изсипваме нарязаните плодове,лешници и стафиди,объркваме всичко до еднородна смес..Навиваме на руло.Така процедираме със всички листове до като свършат.Поставяме в подходяща тавичка също намазана с масло,или застлана с хартия за печене.Намазваме отгоре с мазнина рулата и слагаме за печене.Печем до готовност,докато поразовее отгоре.Изваждаме от фурната и изчакваме да изстине.
След това заливаме с горещ сироп приготвен от захарта,водата и маслото

Няма коментари:

Публикуване на коментар