Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

18 януари, 2014

Торта с готови блатове


2 готови блата
2 пакета Крем за сладкиши шоколад на Д-р Йоткер
2 пакета Крем за сладкиши ванилия на Д-р Йоткер
Прьясно мляко за разбиване на кремовете според указанието на опаковките
200 грама орехи
100 грама захар
Сметана за гарниране

Предварително се прави крокан от сгорена захар и орехите.Като първо се сгорява захарта а орехите са леко запечни за по добър вкус.След като започне да се карамелизира захарта слагам орехите вътре,разбърквам хубаво и изсипвам в подмазана с олио тавичка .Изчаквам да изстине и начуквам на парченца.
Вземат се 2 готови блата.Първият се поставя в тортена форма и се сиропира с малко подсладено прясно мляко.Върху него нанасям пласт от разбитият крем за сладкиши.Наръсвам и помалко крокан и продължавам с 2 блат.По същият начин го сиропирам и изсипвам другият крем отгоре.Заглаждам със шпатула и нанасям най отгоре глазурата която е направена от
ГЛАЗУРА

8 супени лъжици захар
8 супени лъжици олио
8 супени лъжици вода
4 супени лъжици какао
Всичко това се смесва и се вари на тих огън до разтопяване на захарта и получаване на еднородна смес.Изчаква се малко да почне да се сгъстява и се маха от котлона.След като изстине се нанася върху тортата.

2 коментара:

  1. Лесна и вкусна торта! Записвам си глазурата!
    Спорна седмица, Доне!

    ОтговорИзтриване
  2. Глазурата е много успешна,пробвай я за някакъв сладкиш или торта и ще останеш доволна

    ОтговорИзтриване