Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

15 февруари, 2014

Мъфини с Milka Crispello




В оригинал рецептата е за единична доза,но аз ги приготвих с двойна доза защото са много много вкусни,оригинални и свършват бързо
4 яйца
2 натурални шоколада
1 млечен шоколад
120 гр краве масло
120 гр.маргарин
1 чаена чаша захар
3 супени лъжици какао
1 чаена чаша брашно
ванилия за аромат
1 опаковка шоколадови бонбони Milka Crispello

За гарниране
1 опаковка суха сметана
200 чл прясно мляко,
много малко нес кафе разтворено в 1 чаена лъжичка вода или какао


Разбиват се яйцата със захарта на пяна до побеляване,да удвоят обема си.
Натуралните шоколади и млечният шоколад се разтапят на водна баня,или в микровълнова фурна.Прибавят се внимателно към яйчената смес,Добавяме разтопеното масло и маргарин,сипваме 3 супени лъжици какао и накрая брашното.Всичко това разбъркваме със шпатула.
В подходяща тавичка за мъфини поставяме хартиени кошнички и в тях насипваме от сместа.Поставяме във фурната за печене и печем до готовност.Не се препичат във фурната много за да не станат после малко твърди./Тестото е на базата на шоколадово брауни и затова е необходимо да остане малко по меко след изпичане/.Когато са готови мъфините се изваждат от фурната,изчаква се около 1-2 минути и в средата на всяка мъфина се поставя по един бонбон,да потъне колкото се може в самият мъфин.След това се изваждат да изстинат и после се гарнират по желание.
За гарниране отгоре аз разбих 1 опаковка суха сметана с 200 мл прясно мляко според указанието на опаковката с много малко нес кафе за вкус и аромат.

Източник

4 коментара:

  1. Съвсем случайно, проверявайки си връзките в топблог, видях, че си приготвила тези мъфинки :) Много се радвам, че са ви харесали, Дони! И на мен ми се искаше да забъркам двойна доза, след като прочетох рецептата при Инчето :) Сега пак ми се иска, но ще се почерпя наготово от твоите :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Може ли да взема снимка за албума във Фейсбук страничката ми? Може и ти да я качиш, ако искаш :) Ще чакам отговор.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Извинявам се за късният отговор но сега виждам питането.Разбира се,че може да използваш снимката ми.

      Изтриване