Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

22 април, 2014

Бавно печено агнешко бутче




1,5 кг агнешко бутче
1 с.л. брашно
1/2 с.л. червен пипер 
1 с.л. олио
1 ч.ч. доматен сок или доматено пюре
 бахар,черен пипер,сол


1 бира
Универсална подправка
Салвия /градинска подправка/
Дивисил
няколко скилидки чесън
За гарнитурата
1 набор агнешки дреболии
1 чаена чаша ориз
1 връзка зелен лук
Зелени подправки /Джоджен,Дивисил,Магданоз/
1 супена лъжица Универсална подправка
20 мл олио
чер пипер,сол
1 морков


Бутчето се измива хубаво и поставя в подходяща тавичка,на различни места се шпикова като се правят разрези в които се поставят скилидки чесън,чер пипер,малко Салвия и универсална подправка.Така престоява около 2-3 часа.В тавичката наливаме 1 бира,малко от доматеният сок също наливаме или разреждаме с малко бира ако е гъст сокът. малко чер пипер на зърна и бахар.Добавяме и малко вода.Сосът трябва да стига до половината на месото.
Правим си кашичка от 1 супена лъжица олио ,1 супена лъжица брашно и няколко лъжици вода.С така приготвената кашичка намазваме агнешкото бутче.Завиваме с алуминиево фолио и печем на бавен огън около 2 часа.
След това се проверява ако е готово месото,да се е отделило от кокъла се маха фолиото и се запича до получаване на хубава коричка.
За гарнитурата сваряваме агнешкият набор,нарязва се на дребно.В отделен съд запържваме лукът с нарязаният на дребно морков,прибавяме дреболиите и леко запържваме.
Измиваме хубаво оризът и го прибавяме към дреболиите заедно с подправкитеи.Изсипваме в подходяща тавичка като добавяме от водата в която са вряли дреболиите.Запичаме до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар