Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

28 юни, 2014

Сладкиш с тиква и грис




 2 чаени чаши грис
2 чаени чаши брашно
2 чаени чаши захар но носи и повече
600 грама тиква
1 бакпулвер
2 чаени чаши орехи
2 чаени чаши прясно мляко
1кафяна лъжичка канела
ванилия при мене течна сложих я в млякото

Смесват се гриса,брашното,захарта и бакпулвера.Объркват се хубаво.
Тиквата се смесва с канелата.В рецептата не е описано дали тиквата е настъргана или нарязана на тънки парчета.За което аз я приготвих нарязана на тънки парченца.Но най добре и естетически ще бъде ако е настъргана.
В подподяща форма покрита с намазнена хартия за печене се поставя ред тиква,отгоре са насипва от сухата смес със грис,после насипваме начукани препечени орехи.Така се редуват пласт след пласт като завършваме сс тиква отгоре.Заливаме с прясното мляко и поставяме във фурната за печене.Пече се в умерена фурна до готовност около 40 минути.Аз върху последният слой нарязана тиква наръсих кафява захар и стана много хубава карамелизирана коричка.След като изстине нарязваме в желана форма.



2 коментара:

  1. Дуне, много впечатляващ десерт...обаче нямам тиква :)))) Като излязат тиквите непременно ще го направя. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Какво е това изкушение с тиква в началото на лятото?
    Правя този сладкиш с ябълки, но с тиква не съм пробвала (ябълките ги слагам настъргани). За съжаление нямам тикви в момента, но като се появят, може да опитам.
    Поздрави,
    Илиана

    ОтговорИзтриване