Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

14 юни, 2014

Гръцко бисквитено парфе



2 пакетчета плодово желе в оригинал е Портокалово а при мен Череша
1 кофичка изцедено кисело мляко или гъста заквасена сметана
250 мл натурален сок от череши
2 пакетчета Пудинг крем ванилия с варене
5 супени лъжици Нишесте
1 ½ пакет обикновени бисквити
За Глазурата
200 мл сладкарска сметана
3 натурални шоколада
1 чаена лъжица масло
Филирани бадеми за гарниране отгоре
Малко прясно мляко за потапяне на бисквитите
Малко коняк или уиски за аромат

В подходящ съд загряваме 1 ½ чаена чаша вода в който сипваме 2 пакетчета със желатин.След като се разтвори хубаво сипваме вътре 5 супени лъжици нишесте,1 чаена чаша натурален сок от череша,и сметаната.Разбърква се хубаво до хомогенна смес.В друг подходящ съд подготвяме 2 пакетчета Ванилия пудинг и го сваряваме според указанията,ако обичане по сладко се добавя захар според желаното количество.Към така леко сварения пудинг Ванилия прибавяме плодовата смес от желетата,нишестето и плодовият сок.Слагаме на котлона и започваме да бъркаме за да не загори, Щом започне да се сгъстява бъркаме да не загори и оставяме да се постъсти още малко,сваляме от котлона и оставяме да се охлади.
В подходяща тавичка нареждаме един ред от бисквити потопени в прясно мляко ароматизирано с коняк или уиски. Запълваме навсякъде с бисквити и изсипваме крема. Ако все още е рядък изчакваме да се сгъсти и отгоре нареждаме 2 ред бисквити.Поставяме в хладилник да стегне хубаво и най отгоре заливаме със шоколадова глазура приготвена от 200 мл течна сладкарска сметана,която сме сложили в подходяш съд.Слагаме я на котлона само да заври и вътре в нея начупваме 3 шоколада.Разъбркваме хубаво до еднородна смес,изчакваме леко да се охлади и заливаме парфето.Отгоре наръсваме филирани бадеми и поставяме пак в хладилник да се охлади.

ИЗТОЧНИК

1 коментар: