Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

16 август, 2014

Лазаня със спанак и сирене



Кори за Лазаня без предварително варене
1кг спанак или друг листен зеленчук /Лапад,Левурда /
3 глави лук
2 домата
4 скилидки чесън
Универсална подправка
2 моркова
чер пипер
50 мл олио
300 гр. сирене
Зелени подправки:Магданоз,Целина,Девисил,Джоджен
За бешамела:
500 мл прясно мляко
3 супени лъжици брашно
3 супени лъжици олио
чер пипер
Универсална подправка
Предварително се подготвя бешамела,като се запържва брашното с олио до зачервяване.Разрежда се с прясното мляко и се подправя на вкус.Оставя се по рядък бешамел,не толкова гъст.
Спанака изчистен измит и нарязан на дребно се задушава в олио с нарязан на дребно кромид лук,морковите нарязани на тънки филийки,2 домата смлени на блендера и 3 скилидки чесън също смлени.Подправя се с подправките на вкус и след като изстине се натрошава сирене в тази смес.
В подходяща тавичка на дъното се сипва малко бешамел и започват да се подреждат корите за Лазаня.Върху тях нанасяме смес от спанак със сирене,покриваме с кори за лазаня и наливаме от бешамела.Така процедираме докато свърши сместа и най отгоре завършваме с кори за Лазаня.Нанасяме последният бешамел и запичаме до готовност.След като стане готово изваждаме,посипваме с настърган кашкавал и запичаме до порозовяване на кашкавала..

Няма коментари:

Публикуване на коментар