1 1/2 кг Телешки шол
1/2 кг. кашкавал нарязан на тънки филийки
1/2 кг. бекон също нарязан на филийки
1 голяма кутия готварска сметана
3 супени лъжици олио
1 чаша бяло вино
3 домата нарязани на филийки
сол,чер пипер
Слагаме олиото в една голяма тенджера да се сгорещи и прибавяме телешкото да се запечата от всички страни.Прибавяме чашата вино и оставяме на много бавен огън да се задушава около 1 час,ако и нужно може да се прибави топла вода.Изваждаме телешкото от тенджерата и го разрязваме на тънки джулиени,които слагаме в тава,отгоре върху месото нареждаме беконът,а върху него кашкавалът.Изсипваме сметаната и изчакваме още около час докато сметана се поеме от месото и чак тогава слагаме във фурната на 180 градуса за около 15 минути.
Това ястие се предлага с гарнитура пилаф и салата от патладжани
Патладжанена салата:
Изпичаме патладжаните,изчистваме ги и поставяме в блендер заедно със нарязани домати,червен лук,магданоз,олио,сол и черен пипер и пасираме
Същата рецепта пригодена за Филипс Мултикукър:
Телешко суфле по гръцки пригодена за Филипс Мултикукър
Няма коментари:
Публикуване на коментар