Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

25 септември, 2009

Шарлота с ябълки


По рецепта на Labrex от форума на "Бг-мама"

3 яйца
1 ч.ч. захар (250 мл) (ако ябълките са сладки, може да се намали)
около 100 гр размекнат маргарин или краве масло
1 ч.ч. брашно
½ ч.л.сода, угасена с оцет
щипка сол
ванилия, канела
ябълки (повече)

Вземаме намазана с масло или маргарин тортена форма с диам.25-26 см. Белим ябълките, изчистваме семките и режем на по-едри кубчета, докато запълнят 2/3 от формата.
В купа разбиваме с тел или вилица/лъжица (миксер не е нужен) 3 яйца с чаша захар и щипка сол, добавяме размекнатия маргарин/масло, разбъркваме, добавяме брашното, содата и ванилията.Хубаво размесваме и това е всичко.
По желание ръсим ябълките с канела. Изсипваме върху тях сместта, заглаждаме я и изчакваме около 5 мин да слезе надолу между ябълките.Може да поразклатите формата.
Печем на 170-180 град около 30 мин. Проверява се с клечица.Фурната включвам преди да излея сместта върху ябълките. Готовият сладкиш ръся с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар