Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

21 ноември, 2009

Пита слънце


300 мл.прясно мляко
5 супени лъжици олио
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжица сол
20 грама мая на кубче
брашно 700 грама
В машината за хляб на програма тесто,се слагат продуктите в последователен ред.След измесването и втасването,питата се разделя на 3 топки,като едната е по малка.На намаслена повърхност се разточва първата топка,намазва се с разтопено масло,отгоре върху нея се слага 2 топка и тя намазана с масло,и най отгоре 3 топка.Разточваме на кръгла кора като отначало режем на 4 после на 8 и така докато станат 16 парчета.Навиваме откъм по широката към тънката част,както кифлички.Подреждаме в намаслена и набрашнена тава,в средата слагаме топката и покрай нея започваме да нареждаме в кръг навитите кифлички.Оставяме да втаса и след това намазваме със разбит жълтък и малко олио.Печем в умерена фурна

4 коментара:

  1. Чудесна е питата!

    Поздрав :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей!
    Правих по твоята рецепта козунак стана много сполучлив.
    Сега да питам за питката кога се слага сусама отгоре?
    И като е толкова малко захарта сладка ли е или по-скоро хлебна?

    ОтговорИзтриване
  3. Сусама слагам след второто втасване преди да сложа питката да се пече.Намазвам с яйцето,малко олио и прясно мляко, наръсвам по малко от сусама.Пускам да се пече

    ОтговорИзтриване
  4. Само да дзопълня,че захарта винаги се слага да се избегне миризмата на мая в тестените изделия.Питката въобще не е сладка и има много хубав вкус.Щом всички много я харесаха, за там където беше предназначена.

    ОтговорИзтриване