Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

05 септември, 2010

Сладкиш с извара и кокос




Рецептата е на Lina kaz

Напоследък завладяна от изварата и кокоса реших да направя няколко интересни рецепти свързани с тях.Извинявам се и за качеството на снимката.Колко е трудно когато апаратът ти все още е на ремонт,и не може да се направи една добра снимка на това което съм правила.

Продукти
За топчетата:

250гр.извара
2 жълтъка
50гр.кокосови стърготини
50гр. захар
3с.л.без връх нишесте

Черно тесто:

4 яйца
30+30гр.захар
2с.л.(без връх)брашно
2с.л.(без връх) нишесте
на върха на ножа бакпулвер
6с.л.какао
щипка сол
В оригиналната рецепта присъства и шоколад но аз поради липса на такъв увеличих количеството на какаото.

Глазура:

120мл.прясно мляко
50гр.захар
25гр.краве масло
100гр.шоколад

П.П Аз направих друга глазура,която вече е изпробвана от мен и наистина може да замества напълно шоколада когато той липсва.При мене:

8 супени лъжици захар
8 супени лъжици вода
8 супени лъжици олио
5 супени лъжици какао
Всичко това поставяме в малък съд на котлона докато се стопи захарта,след като изстине се наняса като глазура.

Разтриваме добре изварата,захарта,жълтъците,кокоса и нишестето.С мокри ръце оформяме топчета с големина на голям лешник и ги разполагаме на разстояние по дъното на формата(намазнена и посипана с брашно).
За тестото разбиваме жълтъците с 30гр. захар до побеляване,добавяме,брашното,нишестето,бакпулвера,солта и какаото.Отделно разбиваме белтъците на сняг,като добавяме и другите 30гр. захар.Внимателно прибавяме белтъците към жълтъчната смес,като бъркаме в една посока.Изливаме полученото тесто върху кокосовите топчета и печем сладкиша при 175С.Пробваме с клечка за зъби.
За глазурата:Смесваме млякото,захарта и маслото и варим в касерола с дебело дъно до леко сгъстяване,отдръпваме от огъня,добавяме шоколада да се разтопи и заливаме охладения сладкиш.

Източник

1 коментар: