Предлагам Ви един по различен вид майонеза,която е много хубава,вкусна,бързо се приготвя и не изисква голяма трудност
2 жълтъка
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша вода
7 супени лъжици нишесте
2 чаени лъжичи горчица
2 чаени лъжици оцет
2 чаени лъжици лимонов сок
1 чаена лъжица сол
80 мл.олио
1 чаена лъжица бял пипер, или черен също подхожда
В подходяща малка тенджера слагаме млякото и 1/2 чаена чаша вода,в другата половина разтваряме нишестето и го прибавяме към млякото.Сваряваме като се бърка непрекъснато докато се сгъсти и сваляме от котлона.
В друг отделен съд разбиваме жълтъците със солта,горчицата,оцета,лимоновият сок до сгъстяване като прибавяме по малко и от олиото на тънка струйка.След като изстине млечната смес се смесва с жълтъците.По ваш вкус се подправя ако желаете още по кисело или солено.Слага се в хладилник да стегне и е готова за консумация, за зеленчуци,колбаси,или дресинг за салати.
Източник
Няма коментари:
Публикуване на коментар