Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

17 октомври, 2010

Милфей с бисквити





Милфейгът е десерт който е много известен в Гърция.По начало се прави с бутер тесто но аз реших да променя рецептата и го направих с диетичните бисквити Хогаренас и сметаново карамелен крем,а не традиционният яйчено млечен крем.

2 опаковки диетични бисквити Хогаренас
2 пакетчета суха сметана
2 пакетчета стабилизатор за сметана
1 литър прясно мляко
1 кутия кондензирано мляко със захар /дулсе де лече/
1 опаковка бутер бисквити Сълзица

Приготвяме сметаната според указанията на опаковката,като се разбива с определено количество прясно мляко.Към така разбитата сметана прибавяме 2 пакетчета стабилизатор и дулсе де лече крем от кондензирано мляко.
В подходяща тавичка започваме да подреждаме сладкишът,на дъното разстиламе малко крем и нареждаме бисквити,върху тях от крема и така докато свършат бисквитите и най отгоре се завършва с крем.Натрошават се най отгоре от бисквитите Сълзица с ръка и се поставя в хладилник да стегне.

П.П Аз направих сладкишът в голяма тава,но за презпочитане е да се приготви в по малка тавичка или тортена форма с откопчаващ се ринг.Така кремът няма да изглежда по малко,а и сладкишът ще бъде по висок.

1 коментар:

  1. То за това се нарича милфой защото е от бутер тесто. В превод от френски значи хилядолистен.

    ОтговорИзтриване