Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

17 октомври, 2010

Милфей с бисквити





Милфейгът е десерт който е много известен в Гърция.По начало се прави с бутер тесто но аз реших да променя рецептата и го направих с диетичните бисквити Хогаренас и сметаново карамелен крем,а не традиционният яйчено млечен крем.

2 опаковки диетични бисквити Хогаренас
2 пакетчета суха сметана
2 пакетчета стабилизатор за сметана
1 литър прясно мляко
1 кутия кондензирано мляко със захар /дулсе де лече/
1 опаковка бутер бисквити Сълзица

Приготвяме сметаната според указанията на опаковката,като се разбива с определено количество прясно мляко.Към така разбитата сметана прибавяме 2 пакетчета стабилизатор и дулсе де лече крем от кондензирано мляко.
В подходяща тавичка започваме да подреждаме сладкишът,на дъното разстиламе малко крем и нареждаме бисквити,върху тях от крема и така докато свършат бисквитите и най отгоре се завършва с крем.Натрошават се най отгоре от бисквитите Сълзица с ръка и се поставя в хладилник да стегне.

П.П Аз направих сладкишът в голяма тава,но за презпочитане е да се приготви в по малка тавичка или тортена форма с откопчаващ се ринг.Така кремът няма да изглежда по малко,а и сладкишът ще бъде по висок.

2 коментара:

  1. Hayırlı haftalar, Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Her pazartesi yayınladığım "bloglardan seçmelerde"bu hafta yemek bir aşk isimli blog yazarının"milföye sarılı tavuk baget ve karışık sebzeli garnitür" isimli tarifi yayınlandı.
    "http://gencalsabahattin.blogspot.com"

    ОтговорИзтриване
  2. То за това се нарича милфой защото е от бутер тесто. В превод от френски значи хилядолистен.

    ОтговорИзтриване