Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

26 март, 2011

Тутманик без втасване



Още една прекрасна рецепта на AELIS.Толкова пухкав,бърз и най вече без продължителните чакания на втасване и разточване.

жива мая 20 грама
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
4 яйца /3 цели яйца+ 1 белтък за тестото/ 1 жълтък за намазване отгоре
220 мл- вода
180 гр. масло или маргарин
300 грама сирене
брашно около 700 грама

Аз замесих тестото в хлебопекарната,като поставих продуктите в съответният ред./вода,сол,захар,брашно.Активирах преди това маята с малко вода и захар и изсипах върху брашното.-
След като тестото бъде готово,се разточва на брашняна повърхност,като се стремим да получим квадрат,мажем с масло или маргарин и ръсим със сирене.Сгъваме краищата като на плик и разточваме наново и пак мажем с масло или маргарин и ръсим със сирене.Така още 1 път.Общо 3 пъти разточваме и мажем с масло и ръсим със сирене.След това сгъваме пак като на плик и със сгъната част надолу поставяме тутманика в подходяща тавичка за печене,разрязваме на малки парчета, мажем със жълтък и пускаме само на долна фурна да се пече около 30 минути на около 170 градуса.. Докато се пече тестото си бухва.След това пускаме и отгоре да се опече.

3 коментара:

  1. Много се радвам, че тутманикът ти е допаднал:).Чуден ти се е получил, многопластов:).

    ОтговорИзтриване
  2. Това е един от любимите ми тутманици!
    Наистина изглежда много добре!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Момичета наистина тутманика е върховен.Съжалявам само,че снимката не е хубава.По независещи от мен причини апаратчето ми липсва.Дадох го наедин господин още преди година да ми го оправя и оттогава все още ми го връща.Та снимах с телефона.

    ОтговорИзтриване