Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

15 февруари, 2013

Задушени пилешки воденички с лук и вино




Рецептата е на Пеп-чо от нейният блог "Храна за моите канибали".Много сполучлива и най вече много вкусни воденички.

1 кг пилешки воденички
3-4 глави лук по големи
1 пакетче масло-125 грама
200 мл бяло вино
200 мл вода
1 чаена лъжица мед
червен пипер
1/2 лимон
сол на вкус

Предварително се сваряват воденичките в тенджера под налягане/В оригиналната рецепта воденичките не се сваряват предварително,но аз ги приготвих предварително защото иначе щяха да останат твърди/.В друга тенджера се запържва лука с маслото върху него нарязаните воденички на парчета.Слагаме 1 супена лъжица червен пипер. Налива се виното и водата и 1 чаена лъжица мед ,затваря се с капака на тенджерата и се оставя да се задуши всичко.В края на готвевенето ако има повече сос се оставя да покъкри като се добавят ситно нарязан половин лимон и риган.След това соса се сгъстява с малко нишесте и ястие е готово.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар