Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

11 февруари, 2013

Пиде


За това произведение от турската кухня има най различни рецепти и предложения.Има и постно със сирене и спанак,има и с кайма.Моето решение беше месно с кайма.От тестото което си правя за пици и мекици оставих една част,специално за това да приготвя Пиде.За пълнежа също по мое усмотрение каквото се харесва на нашето семейство така и направих.



За тестото

1/2 кофичка кисело мляко
1 яйце
10 грамя сухя мая
1 кафяна чаша вода
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка сол
2 чаени лъжици олио
Брашно колкото поеме,около 500 грама
Тестото го замесвам в хлебопекарната,след като стане готово го слагам в найлонов плик и поставям в хладилник.На следващия ден правя от него пици,мекици,или се използва за някакви други тестени произведения

За плънката

500 грама кайма
1 по голяма глава лук
Микс от полузамразени зеленчуци.
Подправки за кайма:Чер пипер,кимион,Пикантна подправка за кайма
олио за запържване на каймата
Доматено пюре за намазване /аз изплозвах Хот-кетчуп/

От втасалото тесто си оформям питките за Пидето.Предварително съм запържила каймата с подправките и зеленчуците.След като са оформени питките,намзвам с доматено пюре или при мен кетчуп и поставям запържената кайма със зленчуците в мястото оставено за това.Пече се в предварително загрята фурна на около 180 градуса до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар