Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

18 май, 2013

Магданозено руло



За Тестото :

4 белтъка
1/2 ч.л. сол
4 жълтъка
75 г заквасена сметана
2 с.л. ситно нарязан магданоз
100 г брашно
1 равна ч.л. бакпулвер
малко Универсална подправка

Пълнеж :

3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
100 г запечени орехови ядки / в оригинала е с кедрови ядки/
75 г заквасена сметана
250 г крема сирене
2 с.л. прясно мляко
60 г настърган пармезан
сол на вкус

В отделен съд пасираме всички продукти за пълнежа,с изключение на Пармезана който се прибавя накрая, и пристъпваме към правенето на блатът за това руло:
Разбиват се белтъците на сняг.В друг отделен съд се разбиват жълтъците със сметаната и магданоза. Към тях се прибавят разбитите белтъци и брашното, примесено и пресято с бакпулвера и солта. Бърка се внимателно със шпатула за да не спаднат белтъците и блатът да стане глетав и жилав.Покрива се правоъгълна тава с хартия за печене. Нареждат се няколко измити и подсушени цели клончета магданоз и див лук.Внимателно се сипва тестото за да не се разместят клончетата магданоз.Разнася се тестото със шпатула докато покрие цялата повърхност на дъното на тавата в която ще се пече.Изпича се блата в предварително загрята фурна.След изпичане се отлепва внимателно хартията.Блата се поставя с магданозената страна надолу.Намазва се със сместа за пълнеж,навива се откъм дългата страна и се завива със стреч фолио,като се поставя в хладилник да стегне.

Източник





Няма коментари:

Публикуване на коментар