Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

16 септември, 2013

Ветрило от патладжан с колбас,домат и сирене


4 средни патладжана
2 големи домата
2 наденици или кренвирш / По желание става с всякакъв вид колбас /
300 грама твърдо сирене
3-4 скилидки чесън
чер пипер
магданоз
олио

Специално аз го правя ето така:От вечерта си разрязвам патладжана на ветрило,на равни разстояния правя разрези но не до долу в началото на патладжана така,че да не се разделя.Осолявам и оставям така.На сутринта изцеждам водата която е пуснал патладжана.Пригласям си нарязан домат на филийки,парчета сирене също на филийки,този път сложих наденица нарязана също на филийки,а може и кренвирш или друг вид колбас,изчистен чесън.Започвам да подреждам всичко това в разрезите,ред домат,ред сирене,ред колбас като между тях нареждам и парченца почистен чесън.Поставям в подходяща тавичка,поливам с малко олио отгоре и наливам малко вода.Завивам с фолио като го надупчвам на няколко места.След известно време когато е омекнал патладжана махам фолиото и запичам до зачервяване.След като е готов наръсвам отгоре малко настърган кашкавал ,леко да се запече

Няма коментари:

Публикуване на коментар