Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

11 януари, 2014

Пица с праз



Продукти:

250 гр кисело мляко
1 ч.л. сода
1 яйце
1 равна ч.л. сол
4 с.л. олио.
10 гр масло
Брашно (5-6 с.л.)

2 стръка праз
2-3 с.л. олио
Сол и черен пипер.
Малко Универсална подправка
3 яйца
150 гр. кашкавал

Празът се цепва на 2 по дължината и нарязва . Задушава се до омекване в малко олио и вода, под капак.Посолява се и поръсва с черен пипер и подправки. Когато остане само на мазнина, се маха от котлона и охлажда.

Киселото мляко се разбърква със содата и когато шупне, се изсипва в дълбока купа,прибавяте яйцето . Разбиват се до хомогенна смес. Налива се олиото и добавя солта. Отново се разбива. Накрая сместа се сгъстява до кексова с пресято брашно. Все още си е лепкаво и меко тесто.Фурната се загрява до 180°С и маслото се стопява в широка кръгла тава (към 26-28 см). Изчаква се леко да се охлади и тестото се излива отгоре. Заглажда се до дебелината на блат за пица с опакото на намазнена лъжица. Отгоре се разпределя на равен слой задушеният праз (без никакви течности).

Отделно се разбиват трите яйца с настъргания кашкавал. Получената смес се разстила върху праза. Пицата се слага да се пече, докато се позлати. По някое време може да се покрие с фолио, за да се изпече качествено тестото.

Източник

2 коментара:

  1. Тази година имам много праз и се чудя как да го оползотворя, че няма много любители за него у дома! Ще се възползвам от предложението за тази вкусна пица!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Пицата е толкова вкусна ,че свършва за отрицателно време

    ОтговорИзтриване