Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

20 март, 2014

Банички с Левурда и зелени подправки




Банички с Левурда и зелени подправки :
4 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
½ чаена чаша олио
500 грама левурда
магданоз,целина,дивисил,джоджен
300 грама сирене
1 пакет листи за баница
1 бакпулвер
сусам за поръсване отгоре
Предварително се запържва леко и после задушава Левурда с 1 глава кромид лук и зелени подправки като:магданоз,Целина и Дивисил.след като изстине се натрошава сиренето.
Яйцата се разбиват с киселото мляко,олиото и 1 пакетче бакпулвер.Взема се един лист намазва се с яйчена смес,върху него втори лист също се намазва и така до 4 листа.На 4 лист се нанася от сместа с Левурда и зелени подправки.Навива се на руло.След като свършат всички листи се намазват отгоре и отстрани с яйчена смес и се наръсват със сусам.|Печем до готовност

2 коментара:

  1. Доне, къде я намери тази левурда? Толкова обичам такива банички със зелении, особено сега, в ранната пролет. Нов начин на подреждане на корите е за мен, както и добавката на бакпулвер, вместо сода.
    Честита пролет!

    ОтговорИзтриване
  2. Тука при нас в Габрово има много места където расте тази чудна билка .Тези банички ги направих с прясна ,но аз винаги имам във фризера в торбички и по всяко време когато поискам си имам най различни зелении.

    ОтговорИзтриване