Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

28 март, 2014

Ципура на скара с ароматно билково песто



Риба Ципура
200 грама Левурда
200 грама Салвия /Градински чай/
100 грама орехи
100 мл олио
2 лимона
За пестото
В подходящ съд се поставят билките Левурда,Салвия и малко орехи с олио или зехтин.С пасатор се пасира докато стане еднородна смес.

С това песто се напълват коремчетата на рибите,поставят се 2-3 резенчета лимон. Нарязва се напреко рибата на 2-3 места,като в разрезите се поставя по малко от пестото,също така се напълват и коремчетата на рибите с песто,заедно с няколко резенчета лимон.Намазва се с олио от всички страни и се поставя на скарата за печене.Първите 10 минути не се обръща рибата.Пече се до готовност.

1 коментар:

  1. Представям си го колко е ароматно!
    Доне, много интересно и лесно предложение!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване