Добре дошли в моя блог.Тука всеки ще намери нещичко интересно което ще го заинтригува да се поспре за малко да прочете, разгледа и ако реши да приготви нещо от моите предложения.ПРИСВОЯВАНЕТО НА РЕЦЕПТИ И СНИМКИ ПОДЛЕЖИ НА ПРАВНА ОТГОВОРНОСТ ПО ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО.

03 септември, 2014

Масленки и домашна торта а-ла " Рафаело "



6 яйца
180г захар
160г пресято брашно
½ пакетче бакпулвер
300 мл прясно мляко за сиропиране на блатовете

За крема
1 кутия подсладено кондензирано мляко Дулсе де лече
250 гр. Масло
150 гр.кокосови стърготини
течен шоколад за гарниране

Разделят се белтъците от жълтъците.Разбиваме ги на пяна.Жълтъците със захарта разбиваме до побеляване и удвояване на обема.Прибавяме брашното с бакпулвера и добавяме белтъците като вече се рарзбива мвичмателно с дървена лъгица или силиконова шпатула,за да не спаднат белтъците.Изсипваме в подходяща тава но по дълбока.Сместа може сщо да се раздели на две и да се изпече на два пъти ако нямате подходяща дълбока тавичка.След като се изпече блатът се изчаква да изстине и се разязва на две.Сиропира се с хладко топло мляко .

Крема се приготвя като се разбие маслото с \Дулсе де лече до еднородна смес,прибавят се кокосовите стърготини и се пристъпва към сглобяване на тортата.Поставя се първия блат,нанася се крем,поставя се втория блат и се измазва цялата торта с крем.Ако не стигне крема може да се измаже с разбита сметана или се гарнира със шоколад.


Масленки
1 ч. чаша мас
1 ч. ч. захар
1 яйце 
брашно-колкото поеме, на малки части се добавя докато се бърка докато спре да лепне и може спокойно да се оформят топки. Пека го на 130 градуса около 15 мин

Няма коментари:

Публикуване на коментар